Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik får du romantikken til å blomstre i påskefjellet

Ekspertens tips for hete dager og en lykkelig kjæresteferie.

GODE OPPLEVELSER TIL FJELLS: DNT-hytta Nye Skåpet ligger 600 meter over havet i Forsand i Rogaland. Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen
GODE OPPLEVELSER TIL FJELLS: DNT-hytta Nye Skåpet ligger 600 meter over havet i Forsand i Rogaland. Foto: Marius Dalseg Sætre/Turistforeningen Vis mer

(Dagbladet): Er du klar for påsketur med partneren og kjæresten din? Da kan dere glede dere til fine dager på romantiske hytter i fjellet - dersom dere ønsker.
Turistforeningen deler sine beste hyttetips for romantiske opplevelser. Og Bianca Schmidt - som er gestaltterapeut, samlivsterapeut og sexolog - deler sine beste tips for par som er klare for påsketur.

Frem med fin vin og gourmet i fjellet - bort med kjedelige matpakker

Tenne gnisten på nytt

- Å dra på tur sammen er en veldig fin anledning til å pleie parforholdet. Når hverdagen har ført til rutiner så er det ikke uvanlig at gnist og spenning dør ut, sier Bianca Schmidt.

Men når vi får se partneren i nye og positive situasjoner så vekker det ofte igjen de gode følelsene.

Vi får noen av disse nye opplevelsene sammen i ferien. Det minner oss om hvorfor vi ble betatt av kjæresten. Og derfor er ferier gull verdt for forholdet. Vi får tent en ny gnist. Når man er på tur får man nye opplevelser som er viktig å leve videre på og dele fremover.

EKSPERT: Bianca Schmidt er gestaltterapeut, samlivsterapeut og sexolog. Foto: Privat
EKSPERT: Bianca Schmidt er gestaltterapeut, samlivsterapeut og sexolog. Foto: Privat Vis mer

Over 500 hytter står og venter på deg i påskefjellet. Her finner du dem

Pass deg for fellene

- Det er mye inspirasjon i å prøve noe nytt sammen, sier Schmidt, som i en årrekke har hjulpet par og enkeltpersoner som har hatt trøbbel med kjærlighetslivet.

- Hva bør man passe seg for?

- Rett før man drar av gårde på påskeferie er det lett at det blir stress og travelt. Det skal pakkes og fikses, og det er mange ting som skal skje på kort tid. Dette stresset kan føre til krangel og gnisninger som blir med inn i ferien.

Det beste rådet er å dempe forventningene og være klar over at det er litt styr før man kommer seg av gårde. For høye forventninger kan føre til skuffelser.

PÅSKETEMNING: La romantikken vokse i påskeferien. Foto: Julie Maske/Turistforeningen
PÅSKETEMNING: La romantikken vokse i påskeferien. Foto: Julie Maske/Turistforeningen Vis mer

- Hvorfor ender noen ferier med krangel og dårlig stemning?

- Ferien får frem hvordan ståa i forholdet egentlig er. Man får tid til å oppdaget det faktum at man er to forskjellige individer. Og hvis mye har gått på autopilot i det siste så kan det være en erkjennelse og opplevelse av at gnisten er borte, uten at man har merket det.

- Hva kan man da gjøre?

- Det er ingen grunn til å trykke på den store alarmknappen med en gang. Bruk anledningen til å erkjenne at det er en jobb som må gjøres, og søk gjerne kontakt og hjelp hos en parterapeut slik at man får hjelp til å kunne komme seg videre, sier Bianca Schmidt.

Dersom du ikke har eget partner så er det muligheter til å endre på det gjennom Turistforeningens mange fellesturer. Her er oversikten over påsketurer hvor du kan bli med på tur sammen med andre.