Slik får du se norske utøvere gratis i OL

Her er din guide til London-OL 2012.

GULLARENA: Den nybygde olympiastadionen i London har plass til 80 000 på tribunen. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/NTB/SCANPIX
GULLARENA: Den nybygde olympiastadionen i London har plass til 80 000 på tribunen. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/NTB/SCANPIXVis mer

LONDON (Dagbladet): Åpningsseremonien fredag 27. juli vil bli sett av 80 000.

Billettene er for lengst utsolgt til de aller fleste øvelser. Nå rår svartebørsen med skyhøye priser og overhengende fare for å bli rundlurt.

Gratis sykkelritt Men det er mulig å få sett norske utøvere gratis. Hvis du er tidlig oppe, kan du sikre deg en plass langs ruta når Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen forhåpentligvis setter sitt preg på syklistenes landeveisritt lørdag 28. juli.

Innspurten skjer på The Mall, mellom Trafalgar Square og Buckingham Palace.

GUIDE: Her er en oversikt over Olympiaparken i London. Se grafikken nedenfor for en fullstendig oversikt over sommerens OL-arenaer.
GUIDE: Her er en oversikt over Olympiaparken i London. Se grafikken nedenfor for en fullstendig oversikt over sommerens OL-arenaer. Vis mer

Dersom du har tenkt deg til London før de olympiske lekene avsluttes 12. august, haster det med å booke hotell. Bare et fåtall har ledige rom til under 2000 krroner døgnet.

I Hotels.com får Dagbladet opplyst at de har gjenværende kapasitet på 11 av sine over sju hundre hoteller i verdensmetropolen.

Stor pågang På mindre luksuriøse Bed & Breakfast i utkanten av byen, er det fortsatt mulig å bestille overnatting til 700 - 800 kroner for dobbeltrom inklusiv frokost, viser en rundspørring Dagbladet har foretatt.

Flyprisene holder seg inntil videre på et rimelig nivå. Både SAS og Norwegian selger London-Oslo for under tusenlappen, mens Ryanair har enkeltreiser til under 200-lappen.

ARENAER I LONDON: Oversikt.
ARENAER I LONDON: Oversikt. Vis mer

Turister i London må smøre seg med mer tålmodighet enn vanlig under lekene. Særlig hvis man er avhengig av offentlig transport.

Arrangørene regner med pågang av 800 000 ekstra passasjerer daglig på T-bane og buss i de 17 dagene gigantarrangementet foregår.

Norges fremste utøvere I grafikken ovenfor kan du studere den komplette oversikten over sommerens OL-arenaer. Her er noen av Norges fremste utøvere med medaljesjanser:

Andreas Thorkildsen og de andre friidrettsstjernene skal i ilden på den nye olympiastadionen i OL-parken i den østlige delen av London.

GULLHÅP: Spydkasteren Andreas Thorkildsen. Foto: ARNT E. FOLVIK
GULLHÅP: Spydkasteren Andreas Thorkildsen. Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

Tilskuerkapasitet: 80 000.

Her ligger også Aquatics Centre, der Ingvild Snildal og Sara Nordenstam skal forsøke å følge opp sine fantastiske EM-prestasjoner.

Tilskuerkapasitet: 17 500.

Gullhåp Håndballjentene er et av Norges aller største gullhåp. De spiller også i Olympiaparken med gåavstand fra deltakerlandsbyen.

Slik får du se norske utøvere gratis i OL

Tilskuerkapasitet: 7000.

Gunn-Rita Dahle Flesjå må til Hadleigh Farm i Essex, øst for London, for å forsvare Norges ære i terrengsykling.

Tilskuerkapasitet: 3000. Pluss mange flere ute langs traseen.

Olaf Tufte og Eirik Verås Larsen er medaljekandidater i roing og padling. Deres stadion, Eton Dorney ligger i nærheten av Windsor Castle, 40 kilometer vest for London.

Tilskuerkapasitet: 30 000.

GULLHÅP: Syklisten Edvald Boasson Hagen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
GULLHÅP: Syklisten Edvald Boasson Hagen. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer