Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik får du sikrere passord

Passord på avveie gjør deg utsatt for identitetstyveri.

PÅ AVVEIE: Både norske og internasjonale nettsteder har opplevd at brukernavn og passord har vært på avveie i det siste. Foto: COLOURBOX
PÅ AVVEIE: Både norske og internasjonale nettsteder har opplevd at brukernavn og passord har vært på avveie i det siste. Foto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): For kort tid siden ble det kjent at hackere har stjålet brukernavn, passord og kortopplysninger fra programvareselskapet Adobe.

Mens selskapet har sagt at det dreier seg om 38 millioner kunder, melder flere medier at det kan dreie seg om så mange som 150 millioner.

Adobe, som står bak tjenester som Flash, Photoshop, Acrobat og Air, hadde ikke beskyttet brukernes passord på den anbefalte måten.

- Den anbefalte måten å beskytte et passord på, er gjennom en såkalt saltet hash. Den kjører passordet gjennom en matematisk funksjon som genererer en helt annen streng, som er irreversibel, sier Gisle Hannemyr, universitetslektor ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?