Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik får du sjampis og høyere standard på hotellrommet

Kathrine Sørlands tips til bryllupsreisen.

ROMANTISK: Bryllypsreisen må være romantisk, mener Kathrine Sørland. Foto: Arkiv
ROMANTISK: Bryllypsreisen må være romantisk, mener Kathrine Sørland. Foto: Arkiv Vis mer

(Dagbladet): - Bryllupsreisen skal være den mest ultimate og romantiske reisen noen gang, sier bryllupsentusiast og redaktør i magasinet Bryllupsreiser, Kathrine Sørland til Dagbladet.

Etter at bryllupsgjestene har gått hjem og festlokalet er ryddet, er det neste steget for mange nygifte nettopp bryllupsreisen.

- Det er vanskelig å si om det er en spesiell trend på bryllupsreiser, men vi er flinkere til både å reise mye mer og også lengre enn tidligere, sier hun.

Unge reiser lengst I fjor ble det inngått 23 600 ekteskap her i landet ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tropeparadis som Mauritius, Maldivene og Thailand, står høyt i kurs hos mange i bryllupsreiserus, forteller Sørland

MAURITIUS: Idyll på Sugar Beach. Mange par drømmer om en bryllupsreise med sommer, solnedgang, ferie, strand, palmer og  parasoller. Foto: EIVIND PEDERSEN
MAURITIUS: Idyll på Sugar Beach. Mange par drømmer om en bryllupsreise med sommer, solnedgang, ferie, strand, palmer og parasoller. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

- Unge brudepar vil gjerne reise langt vekk, og kan sette seg på et fly i ti timer til Asia eller USA, sier hun.

Hun har også inntrykk av at flere eldre nygifte, og gjerne de som gifter seg for andre gang, i større grad velger en storbyferie i Europa.

- Mange nygifte er også småbarnsforeldre, og har ikke mulighet til å reise avgårde i to uker. Da velge de en ferie i Europa, sier hun.

Selvhjulpne Målet for bryllupsreisene endrer seg i takt med nordmenns økte bruk av tekniske hjelpemidler:

- Vi har blitt flittigere på internett, og kan skreddersy reisen ved bestille fly og hotell selv, sier Sørland.

BYROMANTIKK: Det kan være like romantisk i Paris som på Bora Bora, mener Kathrine Sørland   Foto: ODD-STEINAR TØLLEFSEN/TV3
BYROMANTIKK: Det kan være like romantisk i Paris som på Bora Bora, mener Kathrine Sørland Foto: ODD-STEINAR TØLLEFSEN/TV3 Vis mer

Hele 20 prosent velger også å gifte seg i utlandet, og ifølge bryllupsspesialisten er også herregårder og slott i Skottland eller Sverige er populært.

- Mange velger å kombinere en slik vielse med bryllupsreisen.

På Utenriksdepartementets landsider, kan man finne ut hvilke ambassader som vier par.

Hva man gjør den til Økonomien har også en avgjørende betydning for hvor reisen går, selv om Sørland ha inntrykk av at mange har spanderbuksene på når reisen bestilles.

- Men det kan være like romantisk i Paris som på Bora Bora, sier hun.

For bryllupsreisen blir akkurat hva man gjør den til, mener hun. Man trenger ikke reise jorda rundt, men å reise litt vekk tror Sørland er viktig.

Si det er bryllupsreise Hun anbefaler også å informere hotellet om at det dreier seg om en bryllupsreise når man booker.

Ofte har de spesialrabatter for bryllupsreiser - for eksempel ved at man får oppgradert romstandard eller en flaske champagne på rommet, forteller hun.

Eksotisk i Europa - I tillegg til storbyer finnes det mange andre flotte steder i Europa. Kroatia er fantastisk, og fortsatt rimeligere enn Hellas, sier hun.

Sørland vil likevel anbefale Kefalonia i Hellas:  

- Det er et av de mest fantastiske stedene jeg har sett. Filmen Kaptein Corellis Mandolin med Nikolas Cage ble spilt inn der, og øya er fortsatt ikke for turistifisert. Du vil jo ikke møte naboen sin på stranda på bryllupsreisen, ler hun.

KEFALONIA: Øya Kefalonia i Hellas er et godt mål for bryllupsreisen, og fortsatt ikke for turistifisert. Foto: ODD Ø.
KEFALONIA: Øya Kefalonia i Hellas er et godt mål for bryllupsreisen, og fortsatt ikke for turistifisert. Foto: ODD Ø. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media