Slik feirer du orgasmedagen

Tipsene som får deg til å komme.

ORGASMEDAGEN: I dag er den internasjonale orgasmedagen. Kommer du? Illustrasjonsfoto: Thinkstockphotos
ORGASMEDAGEN: I dag er den internasjonale orgasmedagen. Kommer du? Illustrasjonsfoto: ThinkstockphotosVis mer

Den Internasjonale Orgasmedagen, dagen som hyller sex, er skapt og promotert av den biseksuelle sexaktivisten Alexander Hirka. I dag markeres dagen for femtende år på rad.

- Det finnes bare en riktig måte å feire orgasmedagen på, nemlig med orgasme, understreker nettredaktør i Kondomeriet, Maria K. Ebbestad.

Viktig med fokus på orgasmen Ifølge Daily Mail viser en ny undersøkelse utført av nettbutikken Bondara at orgasme har veldig stor påvirkning på forholdet. Det kommer fram at mange mener at mangel på orgasme er gyldig grunn til å gjøre det slutt med partneren.

Undersøkelsen, som omfattet 3800 britiske menn og kvinner, konkluderte med at en fjerdedel av de deltagende mennene satte orgasmen over forelskelsen i forholdet, mens 20 prosent av kvinnene gjorde det samme.

Altså er orgasme svært viktig i forholdet. Hele fire av ti sa at mangelen på orgasme sammen med sengepartneren var gyldig grunn til å gjøre det slutt med partneren.

Stress er en orgasmetyv Alle har vi stress i hverdagen. Med og uten barn, med og uten jobb, med og uten svigermor. Vi stresser, uansett livssituasjon. Mye av grunnen ligger i hjernen og hvordan vi håndterer hektiske situasjoner.

- Det triste er at jo mer du stresser, desto mindre tid får hjernen din til å tenke på sex, påpeker Ebbestad.

- Det er helt normalt å miste sexlysten om du stresser for mye. Kanskje er du i en slitsom jobbsituasjon, har tidspress for å få rekke alt du skal i hverdagen, eller rett og slett sliter økonomisk med å få endene til å møtes. Uansett hva som er stress for akkurat deg, har det stor innvirkning på sexlivet ditt.

Kommuniser med hverandre Nettredaktøren i Kondomeriet forklarer til Kvinneguiden at i et parforhold kan ofte en av partene miste sexlysten i perioder.

- Da er det viktig å huske at partneren din kan være under et voldsomt stress på en eller flere måter. Istedenfor å bli oppgitt eller tenke at noe er galt med deg selv, er det derfor viktig at dere snakker om det.

- Hvordan kan du hjelpe til, og hvordan skal dere sammen finne en løsning. Dere må dra i samme retning, og sammen ta ansvar for at hverdagen blir enklest mulig for dere begge.

Orgasmen "starter" i hodet Psyken kan også ha stor innvirkning på evnen til å oppnå orgasme.

- Hvis du ikke er kjent med ditt eget tenningsmønster, er usikker på partneren og ikke tør gi slipp på kontrollen, kan dette føre til at du sliter med å få orgasme. Eller hvis du rett og slett er så stresset at du ikke klarer å få kontakt med din egen nytelse, har sexolog Gro Isachsen tidligere uttalt til Kvinneguiden.

Ifølge sexologen er første bud å tørre å ta ansvar for sin egen nytelse. Det innebærer at du både må fortelle partneren din hva du liker, og også bidra selv. Og for all del - dropp fakingen.

- For de fleste kvinner er klitoris like viktig for nytelse som penis er for mannen. Mange er ikke klar over, tør ikke eller vil ikke ta med seg onanivanene over i parsexen. Dessverre, for gjør hun det, kan hun selv regulere hvor og hvordan hun foretrekker å bli stimulert - på eller i nærheten av klitoris, og kan selv tilpasse kjærtegnene etter hvor opphisset hun er - også under samleiet, forklarer Isachsen.

Les også:
Faren er stor for at du har en av disse sykdommene
Nei, du får ikke «modellmus»
11 ting som gjør blowjoben bedre
Ni måter å tenne en mann på

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.