Slik fikser du dårlig trykk i springen

Det første du kan gjøre er å rense silen.

DÅRLIG TRYKK IRRITERER: Dårlig trykk på vannet kan være ordentlig irriterende. Det gode er at det er en del du kan fikse opp i selv, uten fagfolk.  Foto: Jupiterimages
DÅRLIG TRYKK IRRITERER: Dårlig trykk på vannet kan være ordentlig irriterende. Det gode er at det er en del du kan fikse opp i selv, uten fagfolk. Foto: Jupiterimages Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplevd at trykket i springen brått har blitt dårlig, eller er det noe som har vært der over tid?

Kanskje har du oppgradert interiøret og investert i et lekkert kjøkken, men så tar det etter en stund plutselig år og dag før oppvaskkummen eller en mugge blir fylt opp med vann. Eller ergrer du deg kanskje heller over trykket i dusjen når sjampoen skal skylles ut?

En ting som er sikkert, er at det kan være frustrerende når vannet drypper ut i stedet for å komme i rikelige mengder.

Mange tenker at det er et stort prosjekt å gjøre noe med dårlig vanntrykk. Det kan det også være - men i mange tilfeller løser du det enkelt selv.

Sjekk silen Det kan være flere årsaker til at man for eksempel opplever dårlig trykk i springen på kjøkkenet. Ifølge rørlegger Trond Skistad ved Rørleggervakta AS kan du starte med å ta en titt på silen i tuten på krana.

- Du bør rett og slett skru silen ut og deretter rense den. Mest sannsynlig har det nemlig fylt seg opp med rusk og rask i den, forteller han til bonytt.no.

Humus- og planterester For ifølge Skistad kan det komme litt av hvert inn gjennom rørene, sammen med vannet. Det dreier seg gjerne om plante- og humusrester - og mye av dette kan legge seg i silen i krana.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer