Slik fikser du luftbobler under tapetet

Fjern irritasjonsmomentet på én - to - tre.

SKJØNNHETSFEIL? Små luftbobler kan ødelegge linjene i mønsteret i tapetet. Heldigvis kan du fikse det selv. Foto: FARGERIKE
SKJØNNHETSFEIL? Små luftbobler kan ødelegge linjene i mønsteret i tapetet. Heldigvis kan du fikse det selv. Foto: FARGERIKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: Det spiller ingen rolle om det er du, håndverkeren eller boligens forrige eier som var uheldig:

Luftbobler i tapetet er irriterende å se på og ødelegger helhetsinntrykket.

Heldigvis er det en liten skjønnhetsfeil du enkelt kan fikse selv, langt mindre komplisert enn om du har vært uheldig under innkjøp og fått tapetruller som ikke var så like som du trodde. Når du skal kjøpe tapet, er det altså svært viktig å dobbeltsjekke batchnummeret.

Ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi.no) skyldes bobler i tapetet stort sett at du har brukt for lite lim, så trikset er å få etterlimt tapetet selv om det er på veggen.

Til det trenger du en engangssprøyte, eller en tapetkniv og pensel.

Med sprøyte Sprøyteløsningen er enkel og effektiv: Fyll en sprøyte med flytende lim, og sprøyt det forsiktig inn i luftboblen. Deretter stryker du tapetet forsiktig på plass.

Vær nøye med å tørke bort limrester som tyter ut av hullet med en fuktig klut eller svamp. Limrestene blir nemlig mer synlig når de har tørket.

Du får kjøpt engangssprøyter på apoteket (disse er også fine å ha på kjøkkenet til marinering eller om du ønsker å lage «kaviar» inspirert av molekylærgastronomien) eller i fargehandel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer