Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Slik fikser du skikkelig middag på et blunk

God, hjemmelaget mat du fikser kjapt.

OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Her Christopher Sjuves oppskrift på linsesuppe. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ LINSESUPPE: Her Christopher Sjuves oppskrift på linsesuppe. Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke la jeg ut den første saken i vår nye spalte kalt kjøkkenøkonomi.

Jeg kjøper gjerne inn hele dyr, og her ga jeg tips til hvordan du best fryser og tiner kjøttet.

Rask og enkel middag Denne gangen har vi tips til hvordan du kan takle tidsklemma bedre.

Det er som kjent ikke lett å lage fullverdige og gode middager hver dag.

Eller, vent litt. Det er jo ikke sant. Det er jo slett ikke så vanskelig som alle skal ha det til. Det krever bare at man bruker litt kløkt, samt har tilgang på en fryseboks.

For er du så frampå at du alltid har en suppe eller gryte i fryseren tar det deg kort tid å ordne et hjemmelaget måltid.

Roen vil senke seg over middagsbordet og legge et godt grunnlag for en hyggelig kveld.

Denne type mat har som kjent ofte godt av et digg brød ved siden av. Her får du oppskriften på nanbrød, focaccia, og en rekke andre gode suppebrød, samt noen til kaffen og.

Lag mye Dessverre dukker ikke middagene opp i fryseren av seg selv. Så neste gang du lager en suppe eller gryte lag dobbel, eller hvorfor ikke trippel, porsjon.

Under har jeg plukket fram tolv Klikk-favoritter. Her er det oppskrift på supper og gryter for enhver smak og anledning.

Heldigvis er det forholdsvis enkelt å fryse ned denne type retter. Avkjøl maten i kasserollen og hell i tette beholdere eller fryseposer som du merker med dato og innhold.

Tin de kjapt ved å dyppe posene eller beholderne i varmt vann til det er lett å få maten over i en kasserolle. Om noen få strakser er middagen klar!

Ikke smak til før frysing Vær likevel oppmerksom på at noen råvarer kan oppføre seg litt rart når de fryses.

Kokte poteter kan misfarges og få en ekkel konsistens. Tilsett derfor heller potet i rå tilstand når du fryser ned middagen. Varm så opp maten så lenge at potetene blir ferdigkokt før du serverer.

En generell regel som er verdt å merke seg er at du bør vente med alt som du vanligvis ville tilsatt mot slutten. Friske urter for eksempel vil lett få en usmak under oppholdet i fryseboksen.

Jeg ville og ventet med å jevne supper og gryter med egg, majones eller melkeprodukter ettersom disse kan skille seg ved frysing. Har du mulighet til å kjøre suppen i en blender når du varmer den opp igjen vil du antakelig klare å binde den på nytt, men de fleste supper og gryter har biter som i møte med en blender vil forvandle middagen din til babymat.

Bortsett fra dette bør det være grei skuring. Det viser seg kjapt at du til og med har god tid til å lage en av disse hverdagsdessertene også. Eller så kan du alltids ty til selveste kongen av hverdagsdesserter.

Les også:

Fem billige hverdagsmiddager

Supereplekaka lager du slik

Slik blir kyllingen skikkelig saftig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Superrask tomatsuppe Suppe Viltgryte med rognebærgelé og geitost Gryterett|Hovedrett Bacalao Hovedrett Chili con carne med rømme og tortilla Hovedrett|Gryterett Mulligatawny Suppe Reinsdyrgryte Hovedrett Marokkansk gryte Hovedrett|Hovedrett Linsesuppe med stekt pølse Suppe Coq au vin Hovedrett|Suppe Afrikansk lammegryte Gryterett Lammecassoulet med bønner Hovedrett|Gryterett

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!