Slik fileterer du sjølfanga fisk

Charlotte viser hva du gjør når fiskeflaksen endelig slår til.

Det nytter ikke å komme tilbake fra fisketur med ferdige fileter. For at kompisene skal tro at fisken ikke ble «fanga» på nærbutikken, må den fremdeles være hel. Men hvordan gjør du dette til en spiselig middag?

I videoen over viser Dagbladets kokk Charlotte Mohn deg hvordan du filiterer en hel fisk.

Slik gjør du det: 1. Du begynner med å snitte opp langs buken. Stikk kniven inn i fiskens rumpehull, og skjær opp mot hodet.
2. Ta ut innvollene.
3. Skyll fisken godt i kaldt vann.
4. Skjær inn, rett bak finnen, helt inn til ryggraden.
5. Vri kniven bakover, og skjær langs ryggraden langs hele siden ned til halen.
6. Trim av ribbeina langs fileten.
7. Skjær vekk det ytterste på fileten for å få et penere fiskestykke.
8. De små beina som stikker ut på midten kan sitte på, eller fjernes. Det enkleste er å bruke en tang. Eller du kan bruke kniven, og skjære såvidt ned til skinnet på hver side av beinraden.
9. Gjenta på andre siden av fisken.

Fra filet til festmiddag Middagen er ikke ferdig enda. Pannestekt fiskefilet med kokte poteter og agurksalat er en sikker vinner.

1.Krydre fisken med salt og pepper.
2. Vend i mel for å få en sprø og god stekehinne.
3. Legg fisken i en varm panne med smeltet smør.
4. Stek noen minutter på hver side.

Noen venner er ekstra kravstore, og blir kanskje ikke imponert av sjølfanga, hjemmefilitert og pannestekt fisk. I såfall må de holde ut litt til:

Neste uke viser Charlotte hvordan du lager sushi!

MER CHARLOTTE MOHN


Deilig dessert til sommerfesten Her er Charlotte Mohns fire-retters sommermeny.
Julegavetips i august Få ting smaker bedre enn hjemmelaget syltetøy.

Bløtkake midt på sommeren? Selvsagt. Og det trenger ikke være noen kaloribombe.

Middag på et kvarter Hvem kjenner seg ikke igjen: Stormer ut fra jobben etter endt dag, hente barn og så hjem for å lage middag.

Her er en ekte dameburger! Sjekk ut Charlottes enkle og delikate hamburger.