PLANLEGG FLYTUREN:   Er du fleksibel på når og hvor du skal reise, får du tak i billige flybilletter.   Foto: Eivind Pedersen
PLANLEGG FLYTUREN: Er du fleksibel på når og hvor du skal reise, får du tak i billige flybilletter. Foto: Eivind PedersenVis mer

Slik finner du billige flybilletter

Søk etter de billigste reisedatoene hos flere flyselskaper.

|||Sivilingeniør Christian Moen ble så lei av å søke etter billige flybilletter på nett, at han laget sin egen nettside. Nå er det blitt et levebrød.
På nettportalen  www.flybilligst.com ligger en fullstendig oversikt over de store flyselskapenes priser fra alle flyplasser i Norge, mellom norske byer og til utlandet.

På nettstedet ligger hele tiden oppdatert grafisk framstilling over de billigste flybillettene. Fordelen er at du ikke trenger å bestemme deg for en dato.
Med et tastetrykk kan du se oversikten over når det er billigst å reise. Og planlegge reisen etter det.

FlykampanjerOm våren legger flyselskapene ut massevis av kampanjer med billige flybilletter. Det ene selskapet følger det andre. Også nye ruter setter fart i pristilbudene.

Og  det er de kundene som bestiller først, som får tak i de billigste flybillettene. 
Det er ikke slik at alle setene på flyene går til de laveste prisene, bare en viss andel.
Hvis alle flybilletter skulle blitt solgt til den laveste prisen, ville det ikke lønne seg å drive flyselskap. 

Selger ikkeFlybilligst.com selger ikke flybillettene. Ved å klikke blir du sendt videre til de enkelte flyselskapene for å bestille reisen.

Oversiktene gjelder flyselskaper og reisebyråer til Europa og innenlands i Norge. Nå kan du også sammenlikne prisene på hotell og leiebil på nettportalen.

Sjekk også hotellprisene før du bestiller, er et av Christian Moens tips. Mange henger seg opp i billig fly,  men det koster å overnatte også.

NOEN TIPS:

1. Jo kortere tid før avreise, desto mer koster billetten.
Det er heller ikke slik at du alltid får de rimeligste flybillettene hos lavprisselskapene.
Ryanairbilletten til London kan koste minst like mye som hos SAS eller Norwegian, om du velger de mest populære avgangene.
Sammenlikn også selskapenes gebyrer.


2. Fleks på helga.
Om du skal på storbyferie er utreise fredag gjerne dyrere enn utreise torsdag eller lørdag.
Hjemreise søndag er alltid dyrest. Det er da de fleste skal hjem. Flybilletten hjem koster derfor ofte mye mer på søndager, en om du velger å reise hjem mandag eller tirsdag.

En weekendtur midt i uka er ofte billigst.

En helg fra lørdag til tirsdag eller torsdag til mandag blir gjerne billigere enn fra fredag til søndag.

3. Sammenlikn prisene
Det ser også ofte ut til at hjemreisen er dyrere enn utreisen. Med enveisbilletter er det også mulig å sjekke ut om det er rimeligere å reise hjem med et annet flyselskap enn du reiste ut med.

FLYBILLIGST:   Jeg ble så lei av å bruke tid på å finne de billigste flybillettene på nettet, sier Christian Moen, sivilingeniør, som lagde nettsiden i 2004 som en hobby.
FLYBILLIGST: Jeg ble så lei av å bruke tid på å finne de billigste flybillettene på nettet, sier Christian Moen, sivilingeniør, som lagde nettsiden i 2004 som en hobby. Vis mer