GOD KVALITET: En god håndkikkert er en glede og opplevelse å bruke. Mye ny optikk har kommet på markedet de siste årene og kvaliteten er løftet enda et hakk. Vi har testet sju kikkerter i prisklassen 6.-12.000 kroner, og kastet terning på alle sammen.
GOD KVALITET: En god håndkikkert er en glede og opplevelse å bruke. Mye ny optikk har kommet på markedet de siste årene og kvaliteten er løftet enda et hakk. Vi har testet sju kikkerter i prisklassen 6.-12.000 kroner, og kastet terning på alle sammen.Vis mer

Slik finner du den beste kikkerten

Vi har testet sju kikkerter mellom 6.000 og 12.000 kroner. To får terningkast seks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Å orientere seg i jungelen er vanskeligere enn noensinne, også fordi kvaliteten innen de ulike prismesegmentene er så jevn. Hva skal man egentlig velge? Se resultatene av vår test på de neste sidene og kan hende har du økt forståelse når du gjør ditt innkjøp.

Hva er en god allround-kikkert? Det kommer selvsagt an på jaktformen din, men også på hva du selv føler deg komfortabel med.

Håndkikkerter kommer i et utall av størrelser og forstørrelser, alt fra små lommekikkerter som 8x20 til svære dråg som gjerne heter 12x56 eller noe slikt.

Stor eller liten

Forskjellene i egenskaper er store, først og fremst som følge av ulike størrelse, men ikke minst også som følge av ulik kvalitet på optikken. Det voldsomme prisspennet man ser på kikkerter skyldes optisk kvalitet og hvor godt kikkerten er bygget. Og det sier seg selv at det er forskjell på en kikkert til 1000 kroner og en til 20 000. Vi vil likevel si at det som påvirker egenskapene og brukeropplevelsen aller mest er kikkertens størrelse.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn