POPULÆRT: Flere finner kjærligheten på nett enn andre steder, viser undersøkelse. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
POPULÆRT: Flere finner kjærligheten på nett enn andre steder, viser undersøkelse. Illustrasjonsfoto: www.colourbox.comVis mer

Slik finner du kjæreste på nett

Her er triksene du trenger for å bli populær på nett.

En undersøkelse fra TNS SIFO viser at internett nå er den vanligste sjekkearenaen.

Av de spurte i undersøkelsen svarte 23 prosent av dem som hadde funnet ny kjæreste de siste fire år at de hadde funnet kjæresten på nettet.

Slår venner og kjente Den nest vanligste måten å finne kjæreste på er gjennom venner og kjente.

- Hadde vi spurt bare dem som hadde funnet ny kjæreste de siste to årene, tipper jeg at tallet for nettet som treffested hadde vært enda høyere, sier Hanna Bergholm, markedsdirektør for Match.com.

- Når du kjenner noen som har funnet kjærligheten på nett, er det ikke så vanskelig å prøve lykken selv, mener hun.

Dyktigere til å ta kontakt - I dag vet vi at cirka 400 treffes på Møteplassen.no hver måned. Det er medlemmene selv som melder om dette, frivillig, når de avslutter kontoen sin. Sannsynligvis er det derfor mange flere, opplyser Annette Stensvik, markedsansvarlig for Møteplassen i Norden.

- Vi har ingen kvalitative holdepunkter for at medlemmene er blitt «flinkere» på nettdating, men vi ser at de er dyktigere til å kontakte hverandre. Antall brev som sendes øker og da kan vi bare anta at de får svar, og at kommunikasjonen går frem og tilbake, mener Stensvik.

Mer stigmatisering i Norge I Norge finner i gjennomsnitt 46 personer kjæreste hver dag hos Match.com, mot 55 i Sverige.

- Mitt inntrykk har vært at nettdating har vært mer stigmatisert i Norge enn i Sverige, og at nordmenn har hatt vanskelig for å snakke om at nettdater. Dette til tross for at nordmenn nettdater mer enn de fleste og at nesten like mange finner partner hos Match i Norge som i Sverige, til tross for at befolkningen er betydelig mindre i Norge, sier Bergholm.

Hun tror klimaet i Norden bidrar til at online-dating fungerer så bra.

- Vi har bare noen få måneder med fint vær, hvilket gjør at vi holder oss hjemme og leter etter partner foran datamaskinen, sier Bergholm.

Bli en god nettdater Hvordan skal man så gå frem for å lykkes med nettdating? Hva må man huske på?

(Se lenker til tips og råd i bunn av artikkelen).

- Dette er litt som å søke jobb. Du sender ikke søknaden av gårde uten å tenke over hvordan den er skrevet, sier Hanna Bergholm.

Småting er viktig.

- Det er detaljene som får andre til å tenke at dere har noe felles, noe å prate om både på nett og når dere møtes. Det viktigste er at du våger å åpne deg og fortelle om deg selv, men uten å si hva du heter, hvor du jobber eller hvilken gate du bor i. Opplys heller om hvilket yrke du har, enn hvor du jobber, sier Bergholm.

Skal være morsomt - Ha det gøy. Nettdating skal være morsomt, ikke en jobb.

- Finn ut av hva du ønsker selv. Finjuster preferansene dine, eller utvid horisonten. Kanskje er aldersgruppen du søker for smal - på puben eller i butikken ville du kanskje falt for de som er både yngre og eldre enn aldersgruppen du har definert.

Match USA startet i 1995, og Match kom til Norden i 2000 og til Norge i 2003.

- Vi har hatt en utrolig utvikling siden. Nettdating ble først ansett som noe sært, men nå er det veldig få som møtes på byen. De fleste møtes på nettet. Alle på datingsidene er single, så her møter man bare de som er ledige. Ute på byen er det mange som ikke er single.

Les mer her:

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Slik skriver du datingprofil Få frem dine beste sider i datingprofilen. Slik ser du sexy ut på nett Foto-knepene som gjør profilen din lekrere. Tipset som gir deg draget på nettet Se hva som slår an når du vil ha kontakt på nettet. Pimp profilen! Er du på nettsjekker'n? Her får du oppskriften til suksess! Slik finner du kjærligheten Tips til hvordan du vekker interessen hos den utvalgte. Knuser profilbildemytene Datingtjenesten OkCupid.com har studert mer enn 7000 tilfeldig valgte profilbilder, og funnet ut hvilke som funker og ikke. Finn kjærligheten på nettet Internett åpner en helt ny verden for deg som er på kjærestejakt. Her møter du personer du kanskje aldri ville møtt ellers. Her treffer du drømmedaten Sjekkemetodene er mange. Hva passer for deg? Høytid for nettdating Ensom i jula? Slik lykkes du med nettdatingen! - Nettdating kan gjøre deg kynisk og iskald - Jeg måtte slutte med nettdating for ikke å bli følelsesmessig amputert, sier forfatter Pernille Dysthe, som sammenligner nettsjekking med spillavhengighet. Derfor funker ikke nettdating Kvinner tror på det mennene sier, og håper på ekte kjærlighet. Slik lykkes du på nettdate Bruk Internett til noe fornuftig, som å hjelpe kjærligheten på vei. Kanskje sitter han som er den eneste rette for deg og søker etter deg på nettet akkurat nå? N@pp på nettet Internett har forandret sjekkingen. Slik får du kjæreste Bruk Internett til til å hjelpe kjærligheten på vei. Kanskje sitter den eneste rette og søker etter deg på nettet akkurat nå!