SE SÅ ENKELT: Har du sagt OK til å lagre brukernavn og passord i nettleseren? I så fall kan du enkelt hente dem frem både i Firefox, Chrome, Internet Explorer og Microsoft Edge. SKJERMDUMP/BJØRN EIRIK LOFTÅS
SE SÅ ENKELT: Har du sagt OK til å lagre brukernavn og passord i nettleseren? I så fall kan du enkelt hente dem frem både i Firefox, Chrome, Internet Explorer og Microsoft Edge. SKJERMDUMP/BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Slik finner du passordene på PC-en din

Har du glemt brukernavn og passord kan du enkelt hente dem fram igjen fra nettleseren din. Her er oppskriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dinside.no: Alle de mest populære nettleserne har støtte for å lagre brukernavn og passord på populære nettjenester på datamaskinen din.

Dette er selvsagt svært komfortabelt når du bruker din egen PC som er beskyttet bak et Windows-passord, men ikke bruk denne tjenesten om du jobber på en PC du deler med andre, eller frykter at PC-en din kan bli misbrukt.

Fra tid til annen kan det hende at du trenger å vite brukernavn og passord som du har lagret via nettleseren - her viser vi deg hvordan du gjør det i de mest brukte nettleserne på markedet.

Merk imidlertid at passord til nettbanker, Norsk tipping, Altinn, Digipost og andre som har strenge krav til sikkerhet, ikke vil kunne lagres og hentes fram på denne måten. Det kan du lese mer om i denne artikkelen: Hva gjør du når du ikke husker passordet?

Samleside: Datasikkerhet

Google Chrome Skriv chrome://settings/ i adressevinduet og trykk Enter. Skroll ned og trykk på Vis avanserte innstillinger. Bla deg ned til seksjonen Passord og skjemaer og Administrer passord.

Du vil nå se en liste med alle adressene til nettstedene du har lagret passordet ditt til lokalt. Har du veldig mange, kan du søke. Trykk på ett av nettstedene, og oppgi Windows-passordet ditt for å se passordet i klartekst:

Se bildeeksempel i bildespesialen til høyre!

Les også: Glem alle passord med Master Password

Internet Explorer og Microsoft Edge Bruker du Internet Explorer eller Microsoft Edge, gjør du følgende: Gå til Kontrollpanelet og velg Store ikoner i feltet Vis etter. Dobbelklikk på Legitimasjonsbehandling. Under Nettlegitimasjon vil du se alle nettstedene du har lagret passordet på. Klikk på ønsket adresse, og på Vis ved siden av Passord-feltet. Også her må du oppgi Windows-passordet for å vise passordet i klartekst:

Se bildeeksempel i bildespesialen til høyre!

Firefox I Firefox skriver du følgende i adressefeltet: about:preferences#security. Under seksjonen Passord trykket du på knappen Lagrede passord. Nå vil du bli presentert for en liste over nettstedene du har lagret passordet til. Søk opp og trykk på det aktuelle nettstedet, og deretter på knappen Vis passord. Bekreft i boksen som kommer opp, og vips - der ser du passordet:

Se bildeeksempel i bildespesialen til høyre!

Google, Microsoft og Mozilla gjør fra tid til annen endringer i menystrukturen i nettleserne sine. De omtalte menyvalg fungerer i nyeste versjoner av programmene per 20. oktober 2015.

Les også:
Sett passord på USB-minnepluggen

Samleside: Slik gjør du det

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer