Slik finner du rett omega-3

Heller krillolje enn tran? Vi har sjekket.

KRILLOLJE: Klikk Helse og bladet Bedre Helse har sett nærmere på innholdet i tre utvalgte krilloljekapsler. Fra venstre OmegaRed (Medica Nord AS), Krillolje (Weifa AS) og K3 oil Krill (Life Scandinavia AS). Foto: Petter Berg, HM Foto
KRILLOLJE: Klikk Helse og bladet Bedre Helse har sett nærmere på innholdet i tre utvalgte krilloljekapsler. Fra venstre OmegaRed (Medica Nord AS), Krillolje (Weifa AS) og K3 oil Krill (Life Scandinavia AS). Foto: Petter Berg, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tran og fiskeolje har fått en sterk konkurrent i oljen fra det lille krepsdyret krill, men er det ett fett hvilken krillolje du velger?

- Fet fisk, tran og omega-3-tilskudd er de viktigste kildene for de sunne omega-3 fettsyrene EPA og DHA. Det finnes i dag et stort antall omega-3-tilskudd på markedet, og disse er basert på forskjellige produkter, sier overlege Berit Nordstrand.

Blant disse finner du krillolje, som er et relativt nytt omega-3-produkt.

Lettere å ta opp - Krillolje er rik på omega-3 og antioksidanten astaxanthin. Sistnevnte gir oljen den røde fargen, sier ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky.

Hun forteller at omega-3 er en flerumettet fettsyre som lett kan oksidere - eller harskne - men at astaxanthin forhindrer denne prosessen både mens oljen er i kapselen og når den er inntatt i kroppen. En viss andel av omega-3 fra krill er, i motsatt av omega-3 fra fisk, bundet i form av fosfolipider.

- Dette er en fettforbindelse som har en vannløselig ende, og fosfolipider er dermed enklere for kroppen å ta opp fra tarmen. Når det er sagt, er opptaket av fett normalt over 99 prosent, så det er ikke snakk om store forskjeller om du heller sverger til tran, sier Arsky.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer