Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik finner du treningsgnisten

Det er mørkt, kaldt og det regner ute. Egentlig kunne ikke tilværelsen bitt kjipere. Hvorfor i all verden skal du da gidde å trene? Da er det lurt å jobbe med motivasjonen.

ENKLE RÅD: Her er noen enkle råd for å komme i form. Foto: COLOURBOX
ENKLE RÅD: Her er noen enkle råd for å komme i form. Foto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): - Folk har en tendens til å tenke at motivasjon er noe man enten har, eller så har man det ikke. Slik er det ikke. Det viktigste er å vite at motivasjon er en dynamisk ting - en slags prosess. Det vil si at det er mulig å gjøre noe med det. Du kan jobbe med egen motivasjon, sier Marit Sørensen, professor i idrettspsykologi ved Norges idrettshøgskole (NIH).

Trening mot vinterdepresjon

Christine Thune, fagsjef for Trening i helse- og treningskjeden Stamina, frister med at trening kan gjøre det lettere å komme gjennom et mørkt høst- og vinterhalvår.

- Trening like effektivt som medisiner mot milde og moderate depresjoner, noe som jo gjør trening ekstra aktuelt på denne årstida. Fysisk aktivitet kan faktisk gjøre at du ser lysere på livet; kroppen produserer «gladhormoner», endorfiner, og du får overskudd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?