Slik forbereder du barnet på barnehagestart

Start allerede i sommerferien!

BARNEHAGESTART: Er det noe vi foreldre kan gjøre for at starten skal gå så glatt som mulig? Foto: Colourbox
BARNEHAGESTART: Er det noe vi foreldre kan gjøre for at starten skal gå så glatt som mulig? Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: Snart skal flere tusen smårollinger begynne i barnehagen for første gang. En ny, stor epoke i mange barns liv, som både kan oppleves skremmende og spennende. Er det noe vi foreldre kan gjøre for å forberede barnet på det som skal skje?

Med språkmessige begrensninger, sier det seg selv at det ikke er så lett å forberede en ettåring på at han eller hun skal begynne i barnehagen. Hvordan skal vi da sørge for at barnet ikke skal få sjokk den dagen vi overlater det til barnehagens ansatte?

- Vær tilgjengelig! Trond Kristoffersen er førskolelærer og en av fagpersonene bak Barnehageforum.no. Han sier at det aller viktigste foreldrene kan gjøre, er å sørge for å være tilgjengelig for barna i oppstartfasen.

- Det er viktig at foreldrene tidlig snakker med arbeidsgiver for å få fri til barnehagestart. Det er selvsagt ulike hva hver enkelt foreldre har mulighet til, men som regel behoves det at en av foreldrene har fri i minst tre dager, sier han.

Vanlig med tre dager Kristoffersen understreker at rutinene kan variere noe fra barnehage til barnehage, men at det vanligste er at man har en innkjøringsperiode på tre dager. Den første dagen er mamma eller pappa sammen med barnet i noen timer, mens barnet leker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer