Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik forebygger du benskjørhet

I tillegg til medisiner, er det flere andre tiltak som kan være med på å forebygge beinskjørhet.

TERRENGSYKLIST: I en alder av 25 år fikk Ingrid Annita Rosvold påvist osteoporose som kort forklart er benskjørhet. Foto: Kristin Roset
TERRENGSYKLIST: I en alder av 25 år fikk Ingrid Annita Rosvold påvist osteoporose som kort forklart er benskjørhet. Foto: Kristin Roset Vis mer

Mange tror osteoporose (benskjørhet) er en sykdom som bare angriper eldre mennesker. Ingrid Annita Rosvold fikk påvist osteoporose som 25-åring. Slik kan du forebygge benskjørhet.

Hun er i dag 37 år gammel, og en svært habil terrengsyklist. Hun har deltatt på mange store turritt, og gjort det meget bra, men for Ingrid Annita Rosvold har det ikke vært en enkel vei til de gode resultatene.

I en alder av 25 år fikk hun påvist osteoporose som kort forklart er benskjørhet. En sykdom som vi ofte forbinder med eldre mennesker.

Skjelett som en 80-åring

- Jeg fikk påvist fare for osteoporose (osteopeni) for 12 år siden. Dette utviklet seg etter hvert til osteoporose. Jeg studerte noen år i utlandet hvor jeg begynte å «tukle» med maten, og utviklet anoreksi. Da jeg reiste hjem til Norge, ble jeg fanget opp av helsevesenet, og fikk hjelp til å jobbe med dette.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?