Slik forebygger du hjerneslag

80 prosent av hjerneslagene skyldes en av fem risikofaktorer.

PRATE, SMILE, LØFTE: Er huskeregelen for symptomer på hjerneslag. Hjerneslag fører nemlig ofte til lammelse i ene siden av ansiktet eller kroppen og språkforstyrrelser. Foto: NTB Scanpix.
PRATE, SMILE, LØFTE: Er huskeregelen for symptomer på hjerneslag. Hjerneslag fører nemlig ofte til lammelse i ene siden av ansiktet eller kroppen og språkforstyrrelser. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Røyking, høyt blodtrykk, lite fysisk aktivitet, usunt kosthold og høyt kolesterol er kjente risikofaktorer for hjerneslag. Hvordan forebygge hjerneslag var tema under åpningsdagen av den 7. Nasjonale konferansen om hjerneslag ved Oslo Kongressenter i går.

Hjerneslag er viktigste årsak til uførhet og innleggelse på sykehjem. Det er også årsaken eller en viktig medvirkende årsak hos om lag halvparten av dem som får demens.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer