Slik forebygger du hjerneslag

80 prosent av hjerneslagene skyldes en av fem risikofaktorer.

PRATE, SMILE, LØFTE: Er huskeregelen for symptomer på hjerneslag. Hjerneslag fører nemlig ofte til lammelse i ene siden av ansiktet eller kroppen og språkforstyrrelser. Foto: NTB Scanpix.
PRATE, SMILE, LØFTE: Er huskeregelen for symptomer på hjerneslag. Hjerneslag fører nemlig ofte til lammelse i ene siden av ansiktet eller kroppen og språkforstyrrelser. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Røyking, høyt blodtrykk, lite fysisk aktivitet, usunt kosthold og høyt kolesterol er kjente risikofaktorer for hjerneslag. Hvordan forebygge hjerneslag var tema under åpningsdagen av den 7. Nasjonale konferansen om hjerneslag ved Oslo Kongressenter i går.

Hjerneslag er viktigste årsak til uførhet og innleggelse på sykehjem. Det er også årsaken eller en viktig medvirkende årsak hos om lag halvparten av dem som får demens.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer