HØY PRIS: Tivoli Pal er en radio som er alt for dyr til å stå ubrukt når batteriet er utslitt. FOTO: Produsenten
HØY PRIS: Tivoli Pal er en radio som er alt for dyr til å stå ubrukt når batteriet er utslitt. FOTO: ProdusentenVis mer

Slik forlenger du levetiden på Tivoli-radioen

Vanligvis er den utslitt etter to år.

Klikk.no ga nettopp nyvinningen Tivoli Audio Pal+ terningkast seks i en test. Men sannsynligheten er større for at du har forgjengeren, monoradioen Tivlio Audio Pal. Den har solgt i bøtter og spann i Norge.

Det geniale med radioen er at den er svært enkel å bruke, har strålende lyd selv om den bare er mono og har et oppladbart batteri som gjør at den kan stå hvor som helst i huset.

Problemet med Tivoli Audio Pal er at batteriet blir utslitt etter et par år. Da blir radioen stadig vanskeligere å ha med å gjøre.

Det første du merker er at du bare klarer å slå den på med strømledningen i, eller med intens fikling med av og på bryteren.

Dette skjer fordi radioen er utstyrt med et gammeldags Ni-MH batteri på 7.2 volt og 1400 mAh som ikke tåler like mye som Lithium batteriene du har i laptopen og mobiltelefonen din. Batteriet må rett og slett skiftes ut.

Og siden radioen er rådyr, med veiledende pris på hele 1795 kroner, er det verd en liten innsats for å gi radioen flere leveår.

Rådyrt originalbatteri til Tivoli Pal Et originalbatteri til Tivoli Audio Pal er rådyrt. På komplett.no koster det fire hundre kroner pluss frakt. Løsningen som gjør deg blid er å bestille et uorginalt batteri på nettet. Jeg anbefaler å gjøre dette på eBay.

Jeg bestilte et HQRP Batteri for 140 kroner inkludert frakt. Dette er i tillegg på 1800 mAh og er dermed bedre enn det originale på 1400.

Det finnes også enda kraftigere batterier.

KLIPS: Originalbatteriet er det hvite. Den er festet med en liten kobling. Du klipser det av og putter det nye inn på samme plass. FOTO: Jan Thoresen
KLIPS: Originalbatteriet er det hvite. Den er festet med en liten kobling. Du klipser det av og putter det nye inn på samme plass. FOTO: Jan Thoresen Vis mer

Pass på at totalregningen kommer på under 200 kroner, så unngår du moms og gebyr på forsendelsen.

Ett skrujern og et minutt senere Når du først har fått batteriet i hus, er det latterlig enkelt.

Du skrur ut to skruer på baksiden av radioen med en stjernetrekker. Du vipper ut det gamle batteriet og klipser av ledningen. Så klipser du på det nye, putter det tilbake og skrur igjen lokket.

Husk å la det få et døgns ladning før du tar det i bruk, så varer det lenge.

Les også: Slik fikser du hullet i gipsveggen
- Det lønner seg alltid å reparere verktøy
På jakt etter nye interiørideer? Du finner dem i Bonytts inspirasjonsguide
Slik finner du navn til søsken
Så høyt blir barnet ditt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ENKELT: Det nye batteret smettes lett på plass. FOTO: Jan Thoresen
ENKELT: Det nye batteret smettes lett på plass. FOTO: Jan Thoresen Vis mer