Slik fornyer du grillen for sesongen

Noen få grep og grillen er klar.

INNBYDENDE: Gjør grillen klar nå. Å legge mat på gammel skitt er ingen god ide.Foto: KRISTIN SØRDAL
INNBYDENDE: Gjør grillen klar nå. Å legge mat på gammel skitt er ingen god ide.Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Dinside Har du orden på alt, rengjorde du grillen etter du brukte den sist, men dessverre er det ofte motsatt. 

Fastbrente, delvis forkullede matrester er ikke et lekkert syn, og ikke alltid enkelt å kaste seg over.

Slik fornyer du grillen Grillen blir ikke klar helt av seg selv. Men med et par triks, blir jobben mye lettere.

Har du en gassgrill, kan du la den ta seg av mesteparten av jobben selv. Sett grillen på maks og legg ned lokket.

Etter fem minutters tid vil alle matrester være forkullet. La grillen kjøle seg litt ned før du går over med en grillbørste eller annen børste med stålkost. Børst løs alle forkullede rester, og fjern dem fra grillbunnen.

Deretter kan du vaske grillen med varmt vann og kjøkkenspray innvendig. Skyll så grillen godt med vann, og tørk over til slutt.

Grillbørste og grønnsåpe Har du en kullgrill går du rett på med grillbørsten, etter å ha tømt grillen for gammelt kull først, selvsagt.

Børst løs det du klarer, og fjern bøsset. Deretter vasker du med varmt vann og kjøkkenspray. Skyll godt, og tørk av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer