Slik fornyer du spisebordet

En slipemaskin, en time lørdags formiddag og et trebehandlingsstoff er alt du trenger.

FRA SLITT TIL NYTT: En omgang med slipemaskinen (først grovt papir og så fint) og forsegling med en pigmentert naturbasert trebeis, forvandlet det slitte, gamle spisebordet. FOTO: Alexander Berg jr.
FRA SLITT TIL NYTT: En omgang med slipemaskinen (først grovt papir og så fint) og forsegling med en pigmentert naturbasert trebeis, forvandlet det slitte, gamle spisebordet. FOTO: Alexander Berg jr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det tilårskomne spisebordet hadde stått og gulnet i mange år, tatt i mot matsøl og fått kjenne på en og annen sprittusj. Så tiden var absolutt overmoden til å gi det en oppstrammer.

Nettstedet eHow mener det er en ganske enkel sak å fornye treplaten, og ifølge dem er alt du trenger sandpapir i ulik korning, en overflatebehandling og en børste til å stryke ut stoffet med.

På Bosch sine hjemmesider har de ett enkelt råd, og det er å ta deltasliperen fatt. Og med den skal hele overflaten slipes grundig, som de skriver.

Sliping For å slipe bordet bør man strengt tatt ha tilgang til en slipemaskin, dersom du ikke har masse tid å ta av.

Ifølge Bolius.dk er viktig å være klar over at det kun er bordplater av heltre som kan slipes.

Det finnes ulike slipemaskiner å bruke, men i hovedsak er det fire varianter: Plansliper, eksentersliper, deltasliper og båndsliper. På bordet her ble det brukt en plansliper.

En båndsliper er sannsynligvis den mest problematiske å håndtere, fordi den er vanskelig å holde plan og derfor også med risko for at den lager hakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer