- Selve poenget med kodebrikker er å sikre at kunden er der, der og da.
Det forteller fagsjef for IT-sikkerhet Lise Arneberg i Bankenes standardiseringskontor (BSK) til DinSide.
BSK sørger for at norske banker innfrir sikkerhetskravene som stilles om banken vil bruke BankID på nettbanken sin. Noe alle vil.
Dermed er Arneberg også en ekspert på kodebrikkene bankene krever for innlogging - en dings de aller fleste har, men de færreste vet hvordan fungerer. Noen nekter til og med å bruke BankID, fordi de synes løsningen er «grusomt dårlig».
Noe du vet, noe du har Poenget med en kodebrikke er at banken kan kreve to ting av deg: Noe du vet, og noe du har.
Det du vet, og som du bør ha brukt litt tid på å klekke ut, er ditt eget passord. Dette må du alltid skrive inn i nettbanken, sammen med en identifikasjon på hvem du er.
Problemet med passord, er at de kan mistes, stjeles og gjettes. Og identifikasjon, for eksempel ditt personnummer, trenger ikke være hemmelig i det hele tatt. Dermed må banken også forsikre seg om at du sitter med en fysisk ting som bare du skal ha tilgang til. Akkurat som nøkkelen til boligen din.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger