Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik går jobbsøkere i Facebook-fella - og slik unngår du den

Mer enn hver tiende nordmann frykter at det finnes uheldig innhold om dem på internett som kan spolere sjansene for å få drømmejobben.

OBS, OBS! Vær forsiktig med det du legger igjen av spor på Facebook - din eventuelle framtidige arbeidsgiver følger sannsynligvis også med på nettet.  Foto: Benjamin A. Ward
OBS, OBS! Vær forsiktig med det du legger igjen av spor på Facebook - din eventuelle framtidige arbeidsgiver følger sannsynligvis også med på nettet. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

- Vi er for naive. Vi legger igjen små fingeravtrykk hele tiden og andre legger igjen ting som kan spores tilbake til oss. I sum blir informasjonsmengden stor. Og den vokser år for år, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge.

12 prosent er engstelige for hva som vil bli funnet om dem på internett, viser en fersk undersøkelse analyseinstituttet YouGov har utført på vegne av bemanningsselskapet Centric.

- Det er altfor mange. Samtidig er jeg mer bekymret for at 15 prosent sier de ikke vet. Man bør ha et veldig bevisst forhold til hva slags digitale spor man etterlater seg på internett, og sørge for å ta forholdsregler med profilene sine i sosiale medier, sier administrerende direktør Per Christian Johansen i Centric.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?