<strong>En svunnen tid:</strong> I 200 år var geishaene respekterte kunstnere og underholdere. 2. verdenskrig og USAs okkupasjon endret alt. <br>Postkort av geishaen Hamayuu, omkring 1910.
En svunnen tid: I 200 år var geishaene respekterte kunstnere og underholdere. 2. verdenskrig og USAs okkupasjon endret alt.
Postkort av geishaen Hamayuu, omkring 1910. Vis mer

Slik gikk geishaen fra respektert kunstner til prostituert

Geishaenes forvandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mineko Iwasaki er Japans mest berømte geisha. I 2002 utga hun selvbiografien «En geishas liv.» Den kom som svar på boka «En Geishas bekjennelse» av amerikaneren Arthur Golden. Mineko mente Goldens bestselger var full av feil. I et intervju i 2002 pekte hun på den største misforståelsen blant mennesker i Vesten:

«Den vanligste misforståelsen er at geishaer er en slags luksus eskortepiker eller prostituerte. Og det er ikke tilfelle. Geishaene er heller ikke underdanige eller servile. De er tvert i mot blant Japans sterkeste og mest vellykkede kvinner, både økonomisk og følelsesmessig, og slik har det alltid vært.»

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer