TOK BEINA FATT: Lise Viken (46) tok grep, ble kvitt ekstrakiloene og er blitt ei skikkelig fjellgeit. På det innfeldte bildet har hun nettopp slitt seg over Vidden og er på Fløyen i Bergen. På det største bildet, er hun blitt betraktelig lettere og skuer utover Sierra Nevada-fjellene i California. Foto: Privat
TOK BEINA FATT: Lise Viken (46) tok grep, ble kvitt ekstrakiloene og er blitt ei skikkelig fjellgeit. På det innfeldte bildet har hun nettopp slitt seg over Vidden og er på Fløyen i Bergen. På det største bildet, er hun blitt betraktelig lettere og skuer utover Sierra Nevada-fjellene i California. Foto: PrivatVis mer

Veide 40 kilo for mye

Slik gikk Lise vekk kiloene

- Jeg fikk sjokk da jeg gikk på vekten, jeg var ikke klar over at jeg var blitt så stor, sier Lise Viken (46), som droppet kaloritelling og tok beina fatt.

I 2012 var 40-årsdagen rett rundt hjørnet. Og om det ikke var en alderskrise, så kjente Lise Viken at nok var nok. Hun var lei av å være storrøyker. Lei av å bære på for mange kilo.

Med noen få opphold, hadde sigarettene fulgt henne siden tenårene og selv om hun ikke likte å innrømme det, så gjorde de henne slapp og tungpustet. Hun klarte ikke lenger å gå fjellturene hun var vokst opp med hjemme på Lindås, det lille tettstedet nord i Hordaland.

- Jeg levde ikke det livet jeg ville leve og det var på tide å gjøre noe med det, sier Lise.

Veide 110 kilo

Hun visste at den viktigste endringen hun måtte gjøre, var å kutte røyken. Uten hjelpemidler klarte hun det. Det vil si, alle gangene hun hadde forsøkt å slutte hadde gitt henne masse erfaring.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn