SPEIL-TV: Et TV behøver ikke å se ut som et TV.  Foto: Evok
SPEIL-TV: Et TV behøver ikke å se ut som et TV. Foto: EvokVis mer

Slik gjemmer du flatskjermen

Bak et speil, eller bak et panel på skinner, for eksempel.

Å innrede stua er ikke alltid like enkelt. Store tv-er gjør det ikke enklere.

Mange mener tv er et nødvendig onde i stua, fordi den sorte skjermen rett og slett er stygg.

Det finnes innredningsløsninger for flatskjermer, om du har lyst til å gjemme den bort.

Speil den inn

Enten kan du kjøpe en helt ny speil-TV eller du kan kle inn den gamle flatskjermen i en speilramme. Begge deler er mulig.

- Vi skreddersyr både løsninger og leverer standardprodukter, forteller Frode Kristiansen i Ad Notam , en av aktørene på det norske markedet.

Prisen på en slik løsning er det mange vil karakterisere som høy. Fra 30 000 kroner og oppover må du nok regne med å betale for at TV-en den skal henge på veggen og se ut som et dekorelement.

Skreddersøm

Speil-TV er nok for spesielt interessert. Det er ingen av de vanlige TV-produsentene som leverer slike produkter.

Philips hadde, men fjernet det fra sortimentet for et par år siden.

- Det meste handler om skreddersøm, sier Vegard Sunde i firmaet NCMS. De leverer både egne totalløsninger og løsninger basert på standard TV-apparater som kunden kommer med.

- Det beste resultatet får vi når TV-skjermen er helt glatt og det ikke er noen opphøyd kant rundt skjermen. Da legger speilet seg helt inn til og man vil ikke kunne se at det er en TV-skjerm bak når apparatet ikke er i bruk, beskriver Sunde.

Baderomsløsninger

Både Ad Notam og NCMS leverer løsninger for innfuging i baderomsvegg, og i følge Sunde er det denne løsningen som er mest aktuell for kundene.

Fokus på design

Sunde understreker at de generelt ønsker mer fokus på design, fordi når folk kjøper TV er de mest opptatt av størrelsen på apparatet.

- Vi ønsker å poengtere at det like mye er snakk om et møbel.

Integrerte løsninger

Det finnes andre og mer rimelige løsninger for den som ønsker å omgjøre flatskjerm fra et fremmedelement i stuen til en naturlig del av innredningen, skriver avisen The Independent.

En av løsningene er å skjule TV-en i en kasse med en foldedør. Kassen kan bygges slik at den også kan være lagringsplass for DVD-er og lignende.

En annen løsningen er å kjøpe bokseksjoner som er spesieldesignet til å skjule/integrere TV-en.

Flere av møbelkjedene har slike i sortiment sitt.

Flatskjermen kan også skjules bak et panel som er hengt på skinner, som modellen Friel fra Ikea.

En tredje løsning er å felle flatskjermen inn i veggen med en ramme rundt.

Telegraph.co.uk har også flere tips til hvordan du kan skjule flatskjermen. Den enkleste løsningen de nevner er en skjermvegg. Babazar.no har blant annet slike.

Les også:

Smart og stilig oppbevaring

Skreddersøm av Ikea-møbler

Bord med hemmelig oppbevaring

Sex er dårlig mosjon

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

INNEBYGD FLATSKJERM: Et alternativ til å skjule skjermen bak et speil, er å bygeg den inn i veggen med en ramme rundt. Foto: Lydarkitekten
INNEBYGD FLATSKJERM: Et alternativ til å skjule skjermen bak et speil, er å bygeg den inn i veggen med en ramme rundt. Foto: Lydarkitekten Vis mer
FLATSKJERMSKJULER: Alternativet til å skjule flatskjermen bak et speil, kan være å putte den inn i et egnet skap med skyvedør, som dette fra Ikea. Foto: Ikea
FLATSKJERMSKJULER: Alternativet til å skjule flatskjermen bak et speil, kan være å putte den inn i et egnet skap med skyvedør, som dette fra Ikea. Foto: Ikea Vis mer