Slik gjetter du årets mest populære navn

Vestkantnavn er ut. Her er den nye navnetrenden.

NAVN: Hva skal barnet hete? Sverige er gjerne først ute med å få de populære navnene, så kommer de norske barna etter. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
NAVN: Hva skal barnet hete? Sverige er gjerne først ute med å få de populære navnene, så kommer de norske barna etter. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva tror du blir årets mest populære navn på barn i år? Her er triksene som får deg til å tippe riktig.

I slutten av januar kommer navnestatistikken fra Statistisk sentralbyrå. I fjor var Emma og Lucas de mest brukte jente- og guttenavnene.

Bærum er gammeldags I mange år var Bærum foregangskommunen for populære navn. For å tippe på hva som ble de mest populære navnene i fremtiden, var det tidligere et triks å se på navnetoppen i Bærum kommune. For der ble vestkantnavnene etablert - som senere ble østkantnavn - og landsdekkende navn. Slik er det ikke lenger.

- Bærum har ikke samme effekt som de hadde på midten av nittitallet. Nå kaller de barna sine litt bakstreverske navn som er på vei ut av topplista, sier Jørgen Ouren.

Se til Sverige - Det er påfallende hvordan navn som er populære i Sverige, etter hvert havner på navnetoppen også i Norge. Jeg kan snart slutte å lage navnestatistikker, bare henvise til Sverige, sier navnestatistiker Jørgen Ouren i Statistisk sentralbyrå.

Han mener vi kan se på hva de svenske idtrettutøverne i tidlig 20-årene heter, og nesten spå at disse navnene slår an i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer