Slik gjør du London «gratis»

Hotellprisene er på bunnivå.

KJÆRT REISEMÅL: Svært mange nordmenn elsker å reise til London. Hotellprisene er merkbart lavere enn i fjor. 
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
KJÆRT REISEMÅL: Svært mange nordmenn elsker å reise til London. Hotellprisene er merkbart lavere enn i fjor. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): London er ikke på noen måte kjent for å være noen billig by. Ikke for dem som bor der, og ikke for turister. Men nå kan du se litt lysere på storbyferien i høst. For hotellprisene stuper i millionbyen på de britiske øyer.

Og byen, som er mange nordmenns storbyfavoritt, har blitt hele 24 prosent billigere i løpet av ett år. Det viser hotellprisindeksen fra prissammenligningsmotoren Trivago.

- Vi vet ikke så mye om årsaken og vi kan ikke spekulere i dette, ettersom vi kun observerer prisendringer og trender, sier Annette Marie Vogt, PR-ansvarlig i Trivago Norge.

Opp og ned

- Hvis vi sammenligner gjennomsnittsprisen over de siste 5 årene ser de slik ut for London:

Kr 1379 i 2012

Kr 1516 i 2013

Kr 1636 i 2014

Kr 2196 i 2015

Kr 1662 i 2016

Prisen for denne høsten er dermed tilbake der den var for to år siden.

Her kan du se oversikten for prisene i 50 byer i Europa.

- Prisene gjelder for ordinært dobbeltrom per natt, sier Annette Marie Vogt.

- Nedgangen i prisene kan skyldes forhold i forbindelse med terrorisme som har rammet flere steder i Europa, sier Graham Balmforth, nasjonal salgssjef hos nettsøkestedet SuperBreak til TTG Nordic.

Gratis museum - billig teater

Visste du forresten at flere av Londons attraksjoner er gratis eller veldig billige?

Her er noen av stedene du kan besøke uten å tømme kredittkortet:

De fleste store museene i London er gratis. Her finner du British Museum og en rekke andre gratismuseum.

TEATERGLEDE: Ta en tur til Shakespears Globe. Billig og godt. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
TEATERGLEDE: Ta en tur til Shakespears Globe. Billig og godt. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Shakespeare's Globe Theatre er ikke helt gratis, men det er neimen ikke langt unna. Her finner du billetter fra 5-10 pund Det er det verd.

To for en

Start jakten på to-for-en-billetter. Dette finner du ofte på Madame Tussauds verdenskjente vokskabinett i London. Sjekk dette før du bestiller billetter hit.

Det samme finner du på The Dungeon Museum. Dette er et museum som har samlet noen av de største og verste grufullhetene i Londons historie.

Spise gratis?

Kjenner du at du begynner å bli sulten etter byvandringen så finnes det faktisk en gratis løsning på det også.

Dra på matmarkedene og få smaksprøver gratis. To av de mest kjente er Borough Market og Camden Market. Her får du virkelig en annerledes opplevelse i London. Snakk med folk, smak på smaksprøver og kjøp gjerne med deg noe godt hjem.

Du kan også finne gode to-for-en-tilbud på en rekke av Londons restauranter. Skaff deg det dette kortet når du ankommer byen, så har du med ett en rekke tilbud.

Moderne kunst

FAVORITTBY: Svært mange nordmenn elsker å reise til London. Det er utrolig mye man kan få med seg, for en svært billig penge - og faktisk helt gratis. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
FAVORITTBY: Svært mange nordmenn elsker å reise til London. Det er utrolig mye man kan få med seg, for en svært billig penge - og faktisk helt gratis. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Tate Modern er byens museum for moderne kunst. Museet ligger ved bredden av Themsen.

Og dit kan du kanskje sykle?

For usle 2 pund kommer du deg rundt i London.Legg gjerne sykkelturene til parkene, som er litt mindre stressende en sykling i bygatene.

En fin tur til Hyde Park. Ta gjerne med piknik-kurven, eller en fotball for en uformell forballkamp midt i London Sentrum.

Og i den grad du må bruke penger i det hele tatt under London-oppholdet, er det greit å være oppmerksom på at pundet fortsatt står lavt i kurs etter Brexit-smellen tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer