Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik gjør du nettbrettet trygt for barna

Er du bekymret for barnas nettaktiviteter? Her en noen enkle grep du kan gjøre.

VIS INTERESSE:  -  Når barna begynner å ta mer selvstendige valg på nett, kan det være greit å tilrettelegge litt - deretter bør de få mer frihet jo eldre de blir. Du trenger ikke kunne alt om alle sosiale medier og spill, sier Berit Andersen i Medietilsynet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
VIS INTERESSE: - Når barna begynner å ta mer selvstendige valg på nett, kan det være greit å tilrettelegge litt - deretter bør de få mer frihet jo eldre de blir. Du trenger ikke kunne alt om alle sosiale medier og spill, sier Berit Andersen i Medietilsynet. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Medietilsynet er det ikke uvanlig at barn introduseres for nettbrettet allerede seks måneder gamle, og ettersom de vokser kan det være utfordrende for foreldre å få med seg hva de blir eksponert for på nettet.

Det skal for eksempel ikke mer til enn et par klikk på «relaterte videoer» på YouTube før barnet ditt sitter og ser på en video av grovere art.

Hvordan sikrer man nettbrettet for barna, og hvor mye skal man egentlig kontrollere?

Vi spurte ekspertene.

Ikke kontrollere - Jeg mener man ikke skal ha som utgangspunkt at man skal kontrollere barna, men heller snakke åpent med dem om nettbruk. I dag skiller man ikke lenger mellom barnas nettliv og det virkelige liv. Disse går hånd i hånd, og er en stor del av deres identitet. Jeg vil også påpeke at unge i dag faktisk ofte er både flinkere og mer kompetente enn de voksne på nettvett, sier Berit Andersen, rådgiver for barn og medier i Medietilsynet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?