Slik gjør du påskefrokosten ekstra fristende

Prøv kjøkkensjefens gode oppskrifter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

- Gjør litt ekstra stas på påskefrokosten, så den skiller seg ut fra vanlig helgefrokost, sier Karla Siverts.

Da er det lurt å forberede litt på forhånd.

For eksempel ved å legge ned en fin gravlaks noen dager før, og å kjøpe inn gode ingredienser til hjemmebakt brød.

Nybakt brød - Nybakt brød til frokost er viktig. Jeg setter deigen om kvelden, og lar den heve gjennom natta. Så er det bare å sette brødet i ovnen om morgenen, sier Karla.

Hun har funnet fram til en brødoppskrift som bare trenger en halv teskje tørrgjær.

- Til påskefrokosten er egg og en selvfølge. Jeg elsker egg! Aller helst kokt i seks minutter og lagt på brødskiva med godt smør, salt, nykvernet pepper og tabasco.

Hjemmelaget gravlaks På hytta i Valdres står gjerne gravlaks på bordet. Ikke vakuumpakket, men hjemmelaget med egen krydderblanding.

- Det er veldig stas å lage sin egen gravlaks. Jeg krydrer med sichuanpepper, koriander og persille, det gir en spennende smak, sier Karla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer