Slik gjør du påskefrokosten ekstra fristende

Prøv kjøkkensjefens gode oppskrifter.

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

GOD PÅSKE: - Gjør litt ekstra stas på påskefrokosten, så den skiller seg ut fra vanlig helgefrokost, sier Karla Siverts. Her serverer hun blant annet kokt egg, deilig hjemmebakt brød og sin egen gravlaks. Foto: METTE MØLLER
HJEMMELAGET LEVERPOSTEI: Lager du din egen, vet du akkurat hva som er i den, og du kan krydre med det du liker. Foto: METTE MØLLER
NYDELIG GRAVLAKS: Dette er en av Karlas favorittoppskrifter, med sichuanpepper, koriander og persille. Foto: METTE MØLLER
KARLAS GODE FROKOSTBRØD: Sett deigen før du legger deg, og stek brødet morgenen etter. Lettvint og fristende! Foto: METTE MØLLER

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

GOD PÅSKE: Karla Siverts gir gode tips til påskefrokosten, og serverer blant annet kokt egg, deilig hjemmebakt brød og sin egen gravlaks. Foto: METTE MØLLER
GOD PÅSKE: Karla Siverts gir gode tips til påskefrokosten, og serverer blant annet kokt egg, deilig hjemmebakt brød og sin egen gravlaks. Foto: METTE MØLLER Vis mer

- Gjør litt ekstra stas på påskefrokosten, så den skiller seg ut fra vanlig helgefrokost, sier Karla Siverts.

KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER
KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER Vis mer

Da er det lurt å forberede litt på forhånd.

For eksempel ved å legge ned en fin gravlaks noen dager før, og å kjøpe inn gode ingredienser til hjemmebakt brød.

Nybakt brød - Nybakt brød til frokost er viktig. Jeg setter deigen om kvelden, og lar den heve gjennom natta. Så er det bare å sette brødet i ovnen om morgenen, sier Karla.

Hun har funnet fram til en brødoppskrift som bare trenger en halv teskje tørrgjær.

- Til påskefrokosten er egg og en selvfølge. Jeg elsker egg! Aller helst kokt i seks minutter og lagt på brødskiva med godt smør, salt, nykvernet pepper og tabasco.

Hjemmelaget gravlaks På hytta i Valdres står gjerne gravlaks på bordet. Ikke vakuumpakket, men hjemmelaget med egen krydderblanding.

- Det er veldig stas å lage sin egen gravlaks. Jeg krydrer med sichuanpepper, koriander og persille, det gir en spennende smak, sier Karla.

Hun vil også ha hjemmelaget leverpostei til påskefrokosten. Det er både enkelt - og utrolig godt!

• Les også: Det er ingen pølser i sekken når Brimi drar på tur.