Slik griller du fisk

Like enkelt, like raskt og mye sunnere enn pølser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside): Det er mange som kvier for å grille fisk.

Hvordan få til gjennomstekt fisk uten forkullet skinn? Og hvordan unngå at den setter seg fast i grillrista, eller smuldrer opp når du prøver å snu den?

- Helgrillet fisk på grillen er noe av det enkleste du kan gjøre, også for deg som nybegynner, sier norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist.

Vil du ha tsatsiki til fisken? Da bør du lage den selv.

Rett fra kjøleskapet I motsetning til kjøtt skal fisken grilles rett fra kjøleskapet, ifølge Nykvist.

- Ikke la den ligge i sola, for da blir den fort dårlig og må kastes.

I videoen over deler han sine beste tips til hvordan du lykkes med fisk på grillen. Her viser han hvordan du helgriller fisk i folie og fiskefileter i stykker.

Nykvist griller sjøørret, men du kan bruke samme framgangsmåte for alle hele fisk, det eneste som eventuelt må justeres er tiden.

Bli en grillmester i sommer I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling.

Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltakelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andreplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer