Slik griller du fisk

Like enkelt, like raskt og mye sunnere enn pølser.

(Dinside): Det er mange som kvier for å grille fisk.

Hvordan få til gjennomstekt fisk uten forkullet skinn? Og hvordan unngå at den setter seg fast i grillrista, eller smuldrer opp når du prøver å snu den?

- Helgrillet fisk på grillen er noe av det enkleste du kan gjøre, også for deg som nybegynner, sier norgesmester i grilling, Jan Ivar Nykvist.

Vil du ha tsatsiki til fisken? Da bør du lage den selv.

Rett fra kjøleskapet I motsetning til kjøtt skal fisken grilles rett fra kjøleskapet, ifølge Nykvist.

- Ikke la den ligge i sola, for da blir den fort dårlig og må kastes.

I videoen over deler han sine beste tips til hvordan du lykkes med fisk på grillen. Her viser han hvordan du helgriller fisk i folie og fiskefileter i stykker.

Nykvist griller sjøørret, men du kan bruke samme framgangsmåte for alle hele fisk, det eneste som eventuelt må justeres er tiden.

Bli en grillmester i sommer I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling.

Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltakelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andreplass.

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han:
tenner opp grillen
steker burgere
spriter opp ventepølsene
griller biff

jukser litt med grønnsaker på grillen

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

TA MED I PARKEN: Skal du grille fisk i folie, kan du gjøre i stand fisken hjemme, og ta foliepakken med ut på piknik. Helgrilling av fiskepakker kan fint gjøres på en engangsgrill, men det vil ta noe lenger tid enn om du griller på grill med lokk. Foto: ANDERS S. FOUGNER
TA MED I PARKEN: Skal du grille fisk i folie, kan du gjøre i stand fisken hjemme, og ta foliepakken med ut på piknik. Helgrilling av fiskepakker kan fint gjøres på en engangsgrill, men det vil ta noe lenger tid enn om du griller på grill med lokk. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer