Slik griller du store kjøttstykker

Svidd utenpå og rå inni? Ikke om du følger grillmester Jan Ivar Nykvists metode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mange kvier seg for å grille store kjøttstykker, men det er ingen grunn til, mener Norgesmester i grilling Jan Ivar Nykvist.

I videoen over viser han hvordan du forbereder og griller en svinenakke, med perfekt resultat hver gang.

Gni det inn Mange marinerer kjøttet før det skal grilles. Dette er det mange årsaker til. Du får satt ekstra smak på kjøttet, og kjøttet mørnes om du marinerer det riktig.

De siste årenes grillbølge har sett til Amerika, som kombinerer tørrkrydring av kjøtt med langtidssteking.

Krydderblandingen man bruker på kjøtt kalles gjerne en rub, fordi man skal rub it in - gni det inn. Nykvist bruker sukker, litt røkt paprika, salt, pepper og timian.

Direkte og indirekte Når Nykvist griller, deler han opp grillen i to soner: én der gassblussene er tent for direkte varme, og én der gassblussene ikke er tent, for indirekte varme. For å få full effekt av dette, er det viktig å ha en grill med lokk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer