ENKELT OG EFFEKTIVT: - Strikk som treningsverktøy er enkelt å ha med seg, og finnes med forskjellige belastningsstyrker og størrelser slik at du kan velge strikk ut ifra ditt nivå, sier personlig trener Joachim Skjeseth Fjeller. Her viser han hvordan du kan legge strikk på armhevningene. <br>Foto: Kristin Roset
ENKELT OG EFFEKTIVT: - Strikk som treningsverktøy er enkelt å ha med seg, og finnes med forskjellige belastningsstyrker og størrelser slik at du kan velge strikk ut ifra ditt nivå, sier personlig trener Joachim Skjeseth Fjeller. Her viser han hvordan du kan legge strikk på armhevningene.
Foto: Kristin RosetVis mer

Treningsskolen

Slik holder du formen i ferien

Med enkle hjelpemidler, og egen kroppsvekt, skal det være en enkel sak å holde formen i sommer. Her får du åtte effektive øvelser.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er ingen grunn til å dovne helt bort i sommerferien når du har enkle hjelpemidler som strikk og egen kroppsvekt, sier personlig trener og nyutdannet innenfor idrettsvitenskap, Joachim Skjeseth Fjeller.

Hele kroppen

Strikk som treningsverktøy er enkelt å ha med seg, og finnes med forskjellige belastningsstyrker og størrelser slik at du kan velge strikk ut ifra ditt nivå. Øvelsesutvalget med bruk av strikken er stort, og du kan fint få trent hele kroppen bare ved bruk av strikk. Men kan strikken erstatte frivektsøvelsene?

- Jeg vil si at nybegynnere vil ha vel så mye igjen for øvelser med strikk, men er du godt trent og er vant med tyngre vekter kan det bli problematisk fordi du da trenger en større belastning enn det strikken kan gi. Jeg vil likevel påpeke at dersom du utfører strikkøvelsene til total utmattelse, slik at du ikke klarer en repetisjon til, så er det suveren trening, også for den godt trente, forklarer Fjeller.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn