Slik holder du kniven skarp

Lær av ekspertenes triks - se videoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: - For å få best mulig kontroll på kniven holder jeg pekefinger og tommeltott inne på stålet, sier Arve Serigstad, entusiastisk amatørkokk og medlem av Hjemmekokklauget, til DinSide.

God kontroll på kniven er viktig for resultatet - og selvfølgelig for å unngå ulykker. Visste du forresten at om ulykken først skulle være ute, så er det best at kniven er skikkelig skarp?

I videoen over forteller Serigstad mer om hvordan du får mest mulig ut av kniven ved å bruke den smart, men husk også underlaget: Så unngår du skader.

Sjef på egen restaurant Serigstad er ikke kokkeutdannet, men har lang fartstid på kjøkkenet. Han har alltid likt å lage mat, men han begynte skikkelig etter at han skilte seg.

- Jeg var ikke bare helgepappa, og McDonald's var uaktuelt. Jeg inviterte i stedet barna på restaurant hjemme på mitt eget kjøkken, sier Serigstad.

Ja, det vanket mange trerettere, men det viktigste var å servere barna god og ordentlig tilberedt mat av gode råvarer.

At det var populært, og at han hadde lykkes med å vekke matinteressen hos barna, skjønte han da datteren, seks år gammel, sto i butikken og ba pent om ikke de kunne kjøpe med seg noen bøkling hjem for å kose seg i helga.

- Ikke sjokolade eller godteri, men bøkling, sier Serigstad stolt.

Noen ganger er det utstyret det kommer an på I tillegg til å være opptatt av råvarer, er Serigstad naturlig nok litt over gjennomsnittet interessert i kjøkkenutstyr.

Det betyr blant annet at han bestiller knivene sine fra Osaka, men her er det mange meninger ute og går.

Vi anbefaler derfor at du ser hva kokkenes kjøkkenfavoritter er.

LES OGSÅ:
Derfor ruster kniven i rustfritt stål

<strong>TIPS:</strong> Mange glemmer å bruke hele knivflaten. Er kniven litt sløv, kan du prøve å bare bruke den ytterste delen, til du får slipt den. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO
TIPS: Mange glemmer å bruke hele knivflaten. Er kniven litt sløv, kan du prøve å bare bruke den ytterste delen, til du får slipt den. Foto: PER ERVLAND / DINSIDE.NO Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer