NY HVERDAG: - Nå kan jeg gå lange turer med hundene, og min kjære kone. Jeg er veldig glad for at jeg tok artrosen på alvor, sier Morten Kaurstad. Her er han hjemme på Fåvang med hundene Birk og Brage. Foto: Kristin Roset
NY HVERDAG: - Nå kan jeg gå lange turer med hundene, og min kjære kone. Jeg er veldig glad for at jeg tok artrosen på alvor, sier Morten Kaurstad. Her er han hjemme på Fåvang med hundene Birk og Brage. Foto: Kristin RosetVis mer

Slik holder du leddene unge og friske

Morten Kaurstad har alltid vært aktiv, men da han fikk artrose i en alder av 62 år ble hverdagen en annen. Slik fikk han en ny og bedre hverdag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Vi møter en sprek 70-åring på Fåvang i Gudbrandsdalen. Morten Kaurstad byr på kaffe, smultringer og en historie om å få hverdagen tilbake etter en vellykket hofteoperasjon noen år tilbake.

Operasjon eller ikke?

- Jeg har alltid vært aktiv. Da jeg var ung og lovende spilte jeg fotball, og etter hvert ble fjellturer og reinsdyrjakt en viktig del av fritida min. Men i begynnelsen av 60-åra ble den ene hofta min vondere og vondere, forteller den pensjonerte bankmannen.

Kaurstad oppsøkte spesialist, og fikk påvist artrose i hofta. Spørsmålet om å operere kom opp, men Kaurstad ble i tvil da han fikk vite at risikoen for at det ikke ble bedre var til stede.

- På det tidspunktet kjente jeg meg ikke klar. Hva om jeg ble enda mer ufør? Jeg takket derfor nei og prøvde å trene av meg artrosen. Jeg gikk turer med hundene og min kone titt og ofte, men det hjalp ikke. Smertene ble verre, og nøyaktig et år etter valgte jeg å legge meg under kniven. Da fikk det bære eller briste. Når du ikke klarer å gå 500 meter uten å plages, blir hverdagen tung, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn