Slik holder du terrassen fin

Her er tipsene som redder terrassegulvet.

TERRASSEVASK: Terrassen bør vaskes en gang i året. En egen motorisert terrassevasker kan være et effektivt redskap sammen med en egnet høytrykksspyler, men bruk av muskelkraft er sunt og nesten lydløst. Har du en godt egnet vaskekost, en dash med husvask i en bøtte og et forlengerskaft, er du godt hjulpet.  FOTO: Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi)
TERRASSEVASK: Terrassen bør vaskes en gang i året. En egen motorisert terrassevasker kan være et effektivt redskap sammen med en egnet høytrykksspyler, men bruk av muskelkraft er sunt og nesten lydløst. Har du en godt egnet vaskekost, en dash med husvask i en bøtte og et forlengerskaft, er du godt hjulpet. FOTO: Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mest utsatt er nok tregulvet på uteplassen. Det slites, får merker og hakk. Det oppstår sprekker etter at fukt og tørke har arbeidet med treet. I tillegg begynner spikere å jekkes opp på grunn av krymp og svell i bordene. Gulvet blir rett og slett stygt.

Rekkverket har en tendens til å bli lealaust på toppen. Men også stakitt eller langsgående bord får merke tidens tann. Vertikale flater er ikke så utsatt for vær og vind, og det er stort sett svertesopper og grønske som setter sine spor her.

Bytte terrassebord? Er gulvet flisete og stygt og har nærmest gått i oppløsning, må du vurdere om det bør byttes. I noen tilfeller vil bordene være hele og fine på undersiden, slik at du kan tyne enda noen år ut av terrassegulvet ved simpelthen å snu bordene.

Men i noen tilfeller er bordene sprukket gjennom, og da er det bare å bytte dem. Skal gulvet beises eller males, er det også mulig å skifte ett og ett bord.

Dessverre hender det at bjelkene også har fått hard medfart etter et par tiår, og kanskje har råtnet i tillegg. Før du bestemmer deg for å snu eller skifte terrassebordene, lønner det seg derfor å ta med kniven og sjekke bjelkene under gulvet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer