Slik imponerer du gjestene med sjøkreps på grillen

Få perfekt resultat på tre minutter.

Slik imponerer du gjestene med sjøkreps på grillen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dinside): Sjøkreps er en eksklusiv råvare. Ikke bare fordi det er relativt kostbart å kjøpe, men det er ikke så lett å få fatt i.

Men når du først får tak i det, bør du ikke være redd for å slå til.

- Sjøkreps er en eksklusiv fast food som er gjort på tre minutter på grillen, sier grillmester Jan Ivar Nykvist.

Det beste av alt er at dette er så enkelt at alle kan få det til. I videoen over viser han hvordan.

Slik tilbereder du sjøkrepsene Nykvist deler sjøkrepsene i to før han griller dem.

Noen koker sjøkrepsen først, men Nykvist foretrekker å legge dem rå på grillen.

Siden Nykvist bruker rå sjøkreps, begynner han å dele hodet, slik noen nok vil kjenne igjen fra hvordan man kan gjøre det når man koker hummer.

Akkurat som når man skal servere hummer er det viktig å fjerne paven. Nykvist fjerner alt det brune fra hodet før han skal grille sjøkrepsene.

Deretter har han på hjemmelaget kryddersmør, en blanding av smør, limesaft, hvitløk, dill og timian.

Nykvist legger kjøttet på grillen på direkte varme i cirka tre minutter, til kjøttet begynner å bli fast.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer