Slik imponerer du gjestene med sjøkreps på grillen

Få perfekt resultat på tre minutter.

(Dinside): Sjøkreps er en eksklusiv råvare. Ikke bare fordi det er relativt kostbart å kjøpe, men det er ikke så lett å få fatt i.

Men når du først får tak i det, bør du ikke være redd for å slå til.

- Sjøkreps er en eksklusiv fast food som er gjort på tre minutter på grillen, sier grillmester Jan Ivar Nykvist.

Det beste av alt er at dette er så enkelt at alle kan få det til. I videoen over viser han hvordan.

Slik tilbereder du sjøkrepsene Nykvist deler sjøkrepsene i to før han griller dem.

Noen koker sjøkrepsen først, men Nykvist foretrekker å legge dem rå på grillen.

Siden Nykvist bruker rå sjøkreps, begynner han å dele hodet, slik noen nok vil kjenne igjen fra hvordan man kan gjøre det når man koker hummer.

Akkurat som når man skal servere hummer er det viktig å fjerne paven. Nykvist fjerner alt det brune fra hodet før han skal grille sjøkrepsene.

Deretter har han på hjemmelaget kryddersmør, en blanding av smør, limesaft, hvitløk, dill og timian.

Nykvist legger kjøttet på grillen på direkte varme i cirka tre minutter, til kjøttet begynner å bli fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Smøret er mykt og han bruker en sprøytepose for å fordele det jevnt utover sjøkrepsen.

Slik bruker du sprøyteposer uten at det blir så mye søl

Bli en grillmester i sommer I tillegg til å være fire ganger norgesmester i grilling, har kokken Jan Ivar Nykvist ett sølv i EM- og ett sølv i VM i grilling.

Han er lagleder for grillaget Team BarbieQ og er nok mest kjent for sin deltakelse i Norges Grillmester i fjor sommer, der han kom på andreplass.

Nå deler han sine beste grilltips i en videoserie produsert i samarbeid med Se.no.

Tidligere har han vist hvordan han:
tenner opp grillen
steker burgere
spriter opp ventepølsene
griller biff
jukser litt med grønnsaker på grillen
griller fisk
og hvilket redskap han ikke klarer seg uten.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

SJØKREPS: Beregn 1-2 sjøkreps per person til forrett, 4-6 (cirka 500 gram) per person til hovedrett, litt avhengig av tilbehør og hvor store de er. Foto: ANDERS S. FOUGNER
SJØKREPS: Beregn 1-2 sjøkreps per person til forrett, 4-6 (cirka 500 gram) per person til hovedrett, litt avhengig av tilbehør og hvor store de er. Foto: ANDERS S. FOUGNER Vis mer