RØDBETER OG CHEVREKREM: En superforrett! Foto: Håvard Egge
RØDBETER OG CHEVREKREM: En superforrett! Foto: Håvard EggeVis mer

Slik imponerer du gjestene

Verden elsker denne enkle forretten - sjekk ut hvorfor.

||| Kokker finner til stadighet inspirasjon hos hverandre, og det er faktisk helt legitimt å kopiere andres suksessretter. Da er det naturligvis gjevt når ens egen kreasjon ender opp med å gå sin seiersgang på verdens toppkjøkken.

En innovatør Dette har Jason Atherton opplevd til gagns etter at han lagde sin vegetarrett med marinerte rødbeter og chèvre. Atherton regnes med rette som en av Storbritannias mest innovative kokker, blant annet som følge av at hans rett med marinerte rødbeter ble trykket til mangt et kokkebryst med resultatet at en lang rekke restauranter laget egne versjoner.

Jeg har tidligere latt meg inspirere av Atherton og laget min versjon av hans grapefrukthollandaise, som er et ypperlig tilbehør til asparges.

Forenklet versjon Nå har jeg laget en egen versjon av hans marinerte rødbeter med chevre. Den setter stemningen enten du ønsker å servere skalldyr, fisk, fugl eller kjøtt etterpå. Dette er jo egentlig også en glimrende mulighet til å kjøre en tre-retters vegetarmiddag med for eksempel urtekrydrede potetbiffer til hovedrett?

Athertons original er fullt oppnåelig for hjemmekokken, men den krever en del jobb og detaljfokus. I min versjon har jeg lagt vekt på at det skal være relativt enkle arbeidsoppgaver som ikke krever ekstrautstyr eller millimeterpresisjon.

Rødbetene har jeg bakt i folie i omkring en time og så avkjølt. Underveis har jeg rørt melk og chevre til en krem, og laget en enkel vinaigrette av honning, balsamicoeddik og olivenolje. Dette tok kun ti minutter.

Når retten skal serveres skjærer jeg rødbetene i båter som jeg varmer i panna, før jeg danderer alt og avslutter med noen timianblader og hakkede pistasjnøtter. Ganske enkelt, ikke sant? Jeg blir overrasket hvis ikke gjestene dine blir begeistret.

Kombinasjonen mellom den fete chèvrekremen og de friske rødbetene blir enda et hakk freshere om du serverer et glass sauvignon blanc til.

Les også:

Slik blir blomkålen god

Slik lager du perfekt potetmos

Clotildes nydelige grillspyd

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her