JENTEROM: Rosa eller ei, det bør også være rom for andre farger, leker og god oppbevaringsplass på jenterommet. Foto: Frode Larsen
JENTEROM: Rosa eller ei, det bør også være rom for andre farger, leker og god oppbevaringsplass på jenterommet. Foto: Frode LarsenVis mer

Slik innreder du et perfekt jenterom

Med klare dropsfarger og søte detaljer.

Ikke alle jenter ønsker seg et rosa jenterom, og tenker du litt annerledes får du kanskje også et rom jenta di vil være fornøyd med lenger.

Blomster, fugler, sommerfugler, hester og feminine detaljer blir hun neppe lei av med det første.

Da får hun et skikkelig drømmerom.

Tenk interesser - Ta utgangspunkt i interessene hennes når dere skal planlegge jenterommet, og se også på hvilke muligheter rommet gir dere. Man kan fint lage et stilig rom selv om rommet er lite, sier interiørdesigner Tove Meldgaard.

Til hestejenta foreslår hun at du henter inn detaljer fra stallen. Mal døren som en stalldør og pynt rommet med plakater, bissel og annet hesteutstyr.

- Du kan for eksempel lage en stol av en gammel sal, sier hun.

Mal veggene Dersom rommets eier ikke har noen klare interesser, er det likevel annet du kan gjøre for å lage et flott og personlig rom.

- Mal regnbuen på veggen. Det blir ofte finere om du maler veggene i stedet for å tapetsere. Fest så fugler, blomster og engler i regnbuen. Det blir sjarmerende og søtt, sier interiørstylist Signe Schineller.

Er jenta glad i ville dyr, kan det også være flott å lage et skikkelig jungelrom til henne.

Lag egne bilder Når det gjelder pynt på veggen, foreslår Schineller at dere lager egne bilder av sponplate og tapet. Da kan dere finne frem til lekre, feminine motiver som passer for akkurat henne. Dette kan ofte være en bedre løsning enn å tapetsere hele rommet med samme motiv.

- Over sengen kan dere henge slør. Gjerne med en lysslynge på toppen, sier Schineller.

Glassvegg med foto - I dag finnes det utallige muligheter når man skal dekorere et rom. En glassvegg med fotokunst på er skikkelig stilig, og man kan også få foto på for eksempel skyvedørsgarderoben, forteller Meldgaard. Er du flink til å ta bilder, er det derfor kun fantasien som setter grenser for hvordan jenterommet kan bli.

Bestem sammen Hvordan du innreder rommet avhenger naturligvis også av barnets alder. For de minste er det fint å male for eksempel Disney-motiver på veggen. Da bestemmer de voksne, men når barna blir større vil de gjerne være med å bestemme selv.

KREATIVT: En hylle med malt leca gir rommet et personlig preg.  Foto: Signe Schineller
KREATIVT: En hylle med malt leca gir rommet et personlig preg. Foto: Signe Schineller Vis mer

- Liker hun å danse, synge og opptre, kan det være fint å bruke speil på veggene. Hun vil sikkert også like å ha sin egen scene. Den lager du lett ved å bygge en del av rommet 15 centimeter høyere enn resten av gulvet, ser Melgaard.

Ikke nødvendigvis rosa Så var det valg av farger. Lilla, turkis og andre sjokkfarger kan være flott til gardiner, puter og kanskje også deler av eller hele vegger.

- Bruk flere fargevalører slik at det blir harmonisk. Du kan også gjerne velge en tilleggsfarge som spriter opp litt, sier Schineller.

Det er også mulig å forandre rommet med ganske enkle grep.

Heng det opp - Et godt tips er å henge så mye som mulig opp på veggen, skap, hyller og oppbevaringsløsninger. Dette frigjør gulvplassen, sier Schineller. Alt trenger heller ikke å være nytt. Her er det rom for gjenbruk.

- En gammel tallerkenhylle malt i en kul farge blir flott til oppbevaring, og hermetikkbokser er supre til penner og fargestifter, sier hun.

Dørskilt til jenterommet Så var det bare prikken over i-en igjen - dørskiltet. Alle må jo vite hvor husets prinsesse bor, og skiltet kan gjerne lages i samme stil som resten av rommet. Når dere er i det kreative hjørnet og vil finne på noe koselig sammen, er dette den perfekte aktivitet.

- Lag gjerne dørskilt til barnerommene sammen en kveld, sier Schineller.

Les også:
Norges kuleste barnerom
Over 1000 inspirerende interiørbilder
Grünerløkka-leilighet med hage på garasjen
Lag et sjørøverrom

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

ASKEPOTT-SENG: De færreste småjenter vil nok mislike denne herlige sengen. Prisen er kr. 2890 på www.drommerom.no  Foto: Produsenten
ASKEPOTT-SENG: De færreste småjenter vil nok mislike denne herlige sengen. Prisen er kr. 2890 på www.drommerom.no Foto: Produsenten Vis mer
FLOTT DEKOR: Gi husets prinsesse henens eget sminkebord med et flott speil. Foto: www.colourbox.com
FLOTT DEKOR: Gi husets prinsesse henens eget sminkebord med et flott speil. Foto: www.colourbox.com Vis mer
HIMMELSENG:  Pynt sengen med slør i favorittfargene og gjennomfør stilen i resten av rommet. Denne sengen får du hos www.drommerom.no for kr. 3990.  Foto: Drømmerom
HIMMELSENG: Pynt sengen med slør i favorittfargene og gjennomfør stilen i resten av rommet. Denne sengen får du hos www.drommerom.no for kr. 3990. Foto: Drømmerom Vis mer