Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik kan dataspill trene hjernen

Eldre som spilte et spesielt bilspill i 12 timer, fikk bedre hjernefunksjon over tid, viser ny forskning.

PÅVIST BEDRING: En studie viser at spesielt eldre kan oppnå bedre hjernefunksjon etter langvarig dataspilling. Foto: COLOURBOX
PÅVIST BEDRING: En studie viser at spesielt eldre kan oppnå bedre hjernefunksjon etter langvarig dataspilling. Foto: COLOURBOXVis mer

Forskerne bak studien, fra Neuroscience Imaging Center ved University of San Francisco, mener funnene bidrar til å vise at hjernetrim har en vitenskapelig effekt. Funnene er nylig publisert i det prestisjefylte tidsskriftet Nature.

Deltakerne i studien spilte et tredimensjonalt spill der du kjører en bil langs en svingete vei. På veien dukker en rekke skilt opp, og spilleren får beskjed om å se etter en spesifikk type veiskilt.

Når det spesifikke veiskiltet dukker opp, skal de trykke på en knapp. De må altså bytte fra kjøringen til å respondere på skiltet, som skal trene opp evnen til multitasking.

Etter 12 timer med spilling i løpet av en måned, var imidlertid de seksten 60-85-åringene som prøvde ut spillet, bedre enn 20-åringer som prøvde det ut for første gang.