Slik kan du bestille vognkort på nett

45 000 mister det hvert år.

ROTER DET BORT: 45.000 nordmenn mister vognkortet hvert år. Nå kan du bestille nytt på nett, og til og med skrive ut et midlertidig fra Vegvesenets nye nett-tjeneste Din side. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
ROTER DET BORT: 45.000 nordmenn mister vognkortet hvert år. Nå kan du bestille nytt på nett, og til og med skrive ut et midlertidig fra Vegvesenets nye nett-tjeneste Din side. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆKVis mer

Dinside Ifølge Statens vegvesen mister 45 000 nordmenn hvert år vognkortet sitt. Da er det en god nyhet at du nå kan bestille nytt på Vegvesenets hjemmesider.

Tjeneste har fått det kledelige navnet «Din side».

På den nye nettsiden vil du etter hvert få tilgang til flere tjenester på nett. Allerede per i dag kan du sjekke dine kjøretøyopplysninger, og altså bestille nytt vognkort.

Rundkjøringer: Forsikringsbransjen og Vegdirektoratet er uenige.

- Vi skal være en brukervennlig etat som imøtekommer kjøretøyeieres behov, sier Heidi Øwre i Statens vegvesen i en pressemelding.

- 45.000 nordmenn mister hvert år vognkortet sitt. Nå har vi gjort det enkelt å få ordnet nytt.

Tap av vognkort er den første selvbetjeningsløsningen som lanseres under Din side. Snart kommer også «Ditt førerkort» og muligheten til å levere salgsmelding på nett.

Er du forresten sikker på at du kjører lovlig med tilhengeren din?

Midlertidig vognkort Hvis du har meldt tap av vognkort for et kjøretøy du skal fortsette å bruke, kan du også laste ned et midlertidig vognkort.

- Skal du bruke bilen etter at du har meldt tapet, er det viktig at du skriver ut og tar med det midlertidige vognkortet når du bruker kjøretøyet, sier Øwre. — Vognkortet er beviset på at du eier og kan bruke kjøretøyet og inneholder alle de tekniske kravene.

Slik unngår du bulkebøllene

Det nye vognkortet skal du få i posten i løpet av én uke.

Kun registrert eier av kjøretøyet kan melde tap. Er det er lagt inn salgsmelding kan tjenesten derfor ikke benyttes før kjøretøyet er omregistrert til ny eier.

Dine kjøretøy Når du er logget inn, kan du også sjekke hvilke kjøretøy som er registrert på ditt personnummer. «Dine kjøretøy» gir deg opplysninger om kjøretøyene, slik som forsikringsselskap og når neste frist er for EU-kontroll.

Sikker innlogging Løsningen krever innlogging via ID-porten som er en sikker innloggingsløsning til offentlige tjenester driftet av Direktoratet for Forvaltning og IKT (Difi). ID-porten støtter blant annet Min-ID og Bank-ID og er den samme du bruker når du for eksempel leverer selvangivelsen på nett.

Billig leiebil kan fort bli veldig dyrt

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

DIN SIDE: Slik ser den nye nettsiden ut. Foto: STATENS VEGVESEN
DIN SIDE: Slik ser den nye nettsiden ut. Foto: STATENS VEGVESEN Vis mer