Sosial angst:

Slik kan du bli kvitt sosial angst

I tre-fire år lå Thea Harmens (19) for det meste på rommet sitt. Tidvis kom hun seg ikke i dusjen, ut av huset eller på skolen.

STERKT PLAGET: Thea Harmens slet lenge med sosial angst. I flere år var det så ille at det kunne gå dager uten at hun sto opp av senga. Nå er livet til den tidligere «Helt perfekt»-profilen helt endret. Foto: Jørn H. Moen 
STERKT PLAGET: Thea Harmens slet lenge med sosial angst. I flere år var det så ille at det kunne gå dager uten at hun sto opp av senga. Nå er livet til den tidligere «Helt perfekt»-profilen helt endret. Foto: Jørn H. Moen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjente det på kroppen når jeg var i sosiale sammenhenger. Jeg kjente at jeg stressa veldig mye inni meg og at jeg ikke klarte å fokusere på noen ting rundt meg. Jeg kaldsvettet og opplevde at kroppen sto helt stille samtidig som hjertet hamret på. Alt stod på pause, mens kroppen ble ladet ut uten at jeg rørte en finger.

Thea Harmens (19) fikk diagnosen sosial angst som 14-åring. Hun kjente angsten allerede på barneskolen, men den slo virkelig rot da hun flyttet fra Stavanger til Eidsvoll. Da hun begynte på videregående skole, manglet hun nettverk og følte at hun ikke passet inn.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer