Sosial angst:

Slik kan du bli kvitt sosial angst

I tre-fire år lå Thea Harmens (19) for det meste på rommet sitt. Tidvis kom hun seg ikke i dusjen, ut av huset eller på skolen.

STERKT PLAGET: Thea Harmens slet lenge med sosial angst. I flere år var det så ille at det kunne gå dager uten at hun sto opp av senga. Nå er livet til den tidligere «Helt perfekt»-profilen helt endret. Foto: Jørn H. Moen 
STERKT PLAGET: Thea Harmens slet lenge med sosial angst. I flere år var det så ille at det kunne gå dager uten at hun sto opp av senga. Nå er livet til den tidligere «Helt perfekt»-profilen helt endret. Foto: Jørn H. Moen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg kjente det på kroppen når jeg var i sosiale sammenhenger. Jeg kjente at jeg stressa veldig mye inni meg og at jeg ikke klarte å fokusere på noen ting rundt meg. Jeg kaldsvettet og opplevde at kroppen sto helt stille samtidig som hjertet hamret på. Alt stod på pause, mens kroppen ble ladet ut uten at jeg rørte en finger.

Thea Harmens (19) fikk diagnosen sosial angst som 14-åring. Hun kjente angsten allerede på barneskolen, men den slo virkelig rot da hun flyttet fra Stavanger til Eidsvoll. Da hun begynte på videregående skole, manglet hun nettverk og følte at hun ikke passet inn.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer