Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik kan du drikke for å holde vekta

- Hvis du ikke drikker for mye kan du velge det du liker best og nyte det med god samvittighet, sier klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchenius. Og husk et glass vann ved siden av!

ALT MED MÅTE: - Å kose seg med litt alkohol selv om man skal ned i vekt tenker jeg er god livskvalitet, sier ernæringsfysiolog Camilla Lind. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
ALT MED MÅTE: - Å kose seg med litt alkohol selv om man skal ned i vekt tenker jeg er god livskvalitet, sier ernæringsfysiolog Camilla Lind. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Mange får seg en aha-opplevelse når de får vite at det ikke bare er sukkerinnholdet man bør se på hvis man vil begrense kalorier i vinen, sier Trond Erling Pettersen, kategorisjef i Vinmonopolet.

- Vi har nok sett at stadig flere kunder er oppmerksomme på sukker i vin, særlig etter at vi begynte å oppgi sukkerinnholdet på prislappen i polhyllene, men alkoholprosenten er vel så viktig hvis du teller kalorier.

Nolo- trend

Fakta er at et gram alkohol gir omtrent dobbelt så mye energi som et gram sukker. De fleste hvite og røde vinene har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater.

- Internasjonalt snakkes det mye om «nolo»-trenden, det vil si at helsebevisste forbrukere etterspør produkter som har ingen (no) eller lavere (lo) alkoholprosent. Dette stemmer bra overens med trenden vi har sett i Norge de siste 5-10 åra. Nordmenn drikker lysere og lettere. Mer øl, sider, hvitvin, rosévin, lettere rødviner og musserende - og mindre alkoholsterk og sødmerik rødvin, sterkvin og brennevin. Varmere klima og bedre vær kan være én forklaring på dette, men jeg tror nok også økt bevissthet rundt kropp, helse og kosthold har noe å si, sier Pettersen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?