Slik kan du få framtidas PC allerede i år

Futuristisk nytt produkt håper å revolusjonere PC-hverdagen.

(Dagbladet): Etter at Tom Cruise lekte seg med framtidas PC-skjemer i «Minority Report» har vi ventet på dagen da vi skal slippe å ta på hverken tastatur eller mus.

Den dagen trenger ikke å være så veldig langt unna. I videoen over kan du se hvordan Leap Motions ser for seg at PC-hverdagen vil bli i framtida.

De har nå lansert et bitte-lite kamera som du kobler til PC-en, og som med en gang skal gi deg «Minority Report»-følelsen. Ved hjelp av kameraet kan du styre PC-en ved å ta i lufta, og med en lekker håndbevegelse sveipe vekk alt som er på skjermen, eller zoome deg inn ved å klype i lufta.

200 ganger mer sensitivt enn Kinect Ifølge promo-videoen kan det nye kameraet også bli nyttig for å styre spill, samt for å gjøre enkle notater i lufta. Vi kan også se for oss at bildebehandlingen kan bli ganske så engasjerende med slik teknologi.

Selve kameraet Leap skal være 200 ganger mer sensitivt enn Kinect-teknologien som brukes av XBOX-spillere.

Og prisen? Ifølge Techradar skal dingsen selges for smått utrolige 69,99 dollar. Framtida kan altså bli din for under 500 kroner.

Selskapet som står bak nyvinngen sparer ikke på kruttet. De håper deres dings skal «forandre verden». Produktet skal være tilgjengelig seinere i år, og det lille kameraet skal rett og slett ligge flatt på PC-bordet ditt.

- Det skaper et tredimensjonal berøringsområde på 1 kubikkmeter (4 kubikkfeet) som gjør at du kan kontrollere PC-en mer presist og raskere enn med en mus eller touchscreen, heter det fra Leap.

- Fortere enn noen hadde ventet Selv om det er PC-en din de vil revolusjonere først, mener selskapet at teknologien også skal kunne brukes på smarttelefoner, brett og andre ting som kjøleskap og biler.

- En dag vil 3D-kontrollering være i mer eller mindre alle enheter vi er i kontakt med, og takket være oss kommer den dagen fortere enn noen hadde ventet seg, sier selskapsjefen Michael Buckwald skråsikkert.

Men så spørs det, da: Om denne teknologien fungerer og ikke minst om det er noe folk føler de trenger i hverdagen.

Enn så lenge er det iallfall en artig nyvinning. Se videoen over og kom med din mening om produktet i kommentarfeltet under.