STOR EKSPERTRAPPORT:

Slik kan du motvirke kreft

Den nyeste vitenskapen er klar på hva du bør spise - og hva du bør unngå.

FIKK AGGRESSIV BRYSTKREFT: Charlotte Halvorsen fant en kul i brystet sommeren 2014. Etterpå har hun endret måten hun spiser. Foto: John Terje Pedersen
FIKK AGGRESSIV BRYSTKREFT: Charlotte Halvorsen fant en kul i brystet sommeren 2014. Etterpå har hun endret måten hun spiser. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammenhengen mellom hva du putter i munnen og risikoen for å få kreft, blir stadig tydeligere.

Faktisk kan et sunt kosthold og andre gode levevaner forebygge nesten halvparten av all kreft, ifølge Rune Blomhoff, professor i ernæringsvitenskap.

- Dette varierer med hensyn til kreftform. Men totalt kan risikoen for å få kreft før vi blir 70 år eller 80 år reduseres med bortimot 50 prosent med de riktige levevanene. Potensialet er veldig stort. Derfor er dette et alvorlig budskap, sier Blomhoff, som leder avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer