STOR EKSPERTRAPPORT:

Slik kan du motvirke kreft

Den nyeste vitenskapen er klar på hva du bør spise - og hva du bør unngå.

FIKK AGGRESSIV BRYSTKREFT: Charlotte Halvorsen fant en kul i brystet sommeren 2014. Etterpå har hun endret måten hun spiser. Foto: John Terje Pedersen
FIKK AGGRESSIV BRYSTKREFT: Charlotte Halvorsen fant en kul i brystet sommeren 2014. Etterpå har hun endret måten hun spiser. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sammenhengen mellom hva du putter i munnen og risikoen for å få kreft, blir stadig tydeligere.

Faktisk kan et sunt kosthold og andre gode levevaner forebygge nesten halvparten av all kreft, ifølge Rune Blomhoff, professor i ernæringsvitenskap.

- Dette varierer med hensyn til kreftform. Men totalt kan risikoen for å få kreft før vi blir 70 år eller 80 år reduseres med bortimot 50 prosent med de riktige levevanene. Potensialet er veldig stort. Derfor er dette et alvorlig budskap, sier Blomhoff, som leder avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer