Slik kan du selv forebygge demens med enkle grep

Dobbelt så stor risiko om du er over- eller undervektig.

VOKSER: I 2010 hadde 35,6 millioner mennesker i verden demens. Innen 2050 er tallet forventet å være 115 millioner, ifølge World Alzheimer Report 2010. Ifølge en forskningsartikkel kostet demens de europeiske landene svimlende 1425 milliarder kroner i 2007. Foto: COLOURBOX
VOKSER: I 2010 hadde 35,6 millioner mennesker i verden demens. Innen 2050 er tallet forventet å være 115 millioner, ifølge World Alzheimer Report 2010. Ifølge en forskningsartikkel kostet demens de europeiske landene svimlende 1425 milliarder kroner i 2007. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fedme midt i livet dobler risikoen for å rammes av demens i eldre år, ifølge en metastudie som tok for seg kinesere og amerikanere og som ble publisert i tidsskriftet Obesity i fjor.

Flere enkle livsstilsgrep kan bidra til å redusere risikoen for å få demens seinere - og til å utsette starten på sykdommen.

 - Ifølge flere observasjonsstudier er sannsynligvis en sunn middelhavsdiett, fysisk aktivitet og sosialt velvære koblet til lavere risiko for å få demens og Alzheimer, mens depresjon, røyking og fedme ser ut til å være store risikofaktorer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer