Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik kan du sjekke risikoen for hjerte- og karsykdommer

Ny norsk forskning viser hvordan hjerterisikoen går i arv.

SJEKKET RISIKOFAKTORENE: Forskere ved blant annet NTNU har studert risikofaktorer som blodtrykk, kolesterol, antropometriske faktorer (målinger av menneskekroppens proporsjoner) blodsukker og hvilepuls for å se om det er mor eller far som har størst påvirkning på barnas risiko for hjerte- og karsykdom. Foto: COLOURBOX
SJEKKET RISIKOFAKTORENE: Forskere ved blant annet NTNU har studert risikofaktorer som blodtrykk, kolesterol, antropometriske faktorer (målinger av menneskekroppens proporsjoner) blodsukker og hvilepuls for å se om det er mor eller far som har størst påvirkning på barnas risiko for hjerte- og karsykdom. Foto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): Vi vet at risikofaktorer for hjerte- og karsykdom, som høyt kolesterol og blodtrykk, kan gå i arv fra foreldre til barn. Men er det egentlig mor eller far som påvirker barnet mest? Kirsti Lund Vik, stipendiat ved NTNU, har ledet en studie om dette.

- Vi fant ut at mor og far stort sett har samme betydning for barns risikofaktornivå. På et vis er det litt overraskende, fordi det kan bety at mors påvirkning under svangerskapet ikke er like stor som forskerne har trodd tidligere. I så fall burde det gitt utslag i våre resultater, sier Vik.

Forskerne har studert risikofaktorer som blodtrykk, kolesterol, antropometriske faktorer (målinger av menneskekroppens proporsjoner) blodsukker og hvilepuls.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?