Slik kan du tjene på børsnedtur

De neste årene kan du forvente lavere avkastning på aksjer og aksjefond. Men for deg som har lenge igjen til pensjonsalder, er det bare positivt med noen nedturer i aksjemarkedet.

OPP-OG NEDTURER: Det er vanskelig å spå når det er mest lønnsomt å spare i aksjemarkedet. Det har mer eller mindre vært en sammenhengende børsoppgang siden finanskrisen. Foto: NTB Scanpix
OPP-OG NEDTURER: Det er vanskelig å spå når det er mest lønnsomt å spare i aksjemarkedet. Det har mer eller mindre vært en sammenhengende børsoppgang siden finanskrisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle som sparer langsiktig til pensjon, bør håpe på fem-seks krakk i aksjemarkedet frem til de skal ta ut pengene, mener Ernst Hagen, pensjonsekspert hos Gabler Investment Consulting og aktuell med boka «Maks pensjon».

–Aksjekursene kommer kanskje ikke til å stige så mye fremover, de kan holde seg på samme nivå eller falle i verdi. Fremover får man da sannsynligvis kjøpt billige aksjer som kan stige i verdi. Dersom det kommer et krakk skal du være veldig fornøyd, da får du kjøpt mange aksjer til en billig penge, sier Hagen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer