Slik kan du unngå boligfella

Det er skjulte feil og mangler på minst 25 prosent av alle norske boliger. Sjekk din bolig!

KAN KOSTE DEG DYRT:Ifølge forsikringsselskapene er det skjulte feil og mangler i én av fire boliger. Sjekk boligen godt, be om teknisk tilstandsrapport og les all dokumentasjon nøye på visning er rådet fra ekspertene. Sjekk også din nåværende bolig.Haakon Ellingsen (27) spør mekler Jorun P. Kvale om fukt og mugg på badet på visning i Oslo. Foto: Håkon Eikesdal
KAN KOSTE DEG DYRT:Ifølge forsikringsselskapene er det skjulte feil og mangler i én av fire boliger. Sjekk boligen godt, be om teknisk tilstandsrapport og les all dokumentasjon nøye på visning er rådet fra ekspertene. Sjekk også din nåværende bolig.Haakon Ellingsen (27) spør mekler Jorun P. Kvale om fukt og mugg på badet på visning i Oslo. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Annethvert hus i Norge har dårlig inneklima, og skader som fukt, muggsopp, radon og dårlig isolasjon kan gi deg kostbare og helsefarlige problemer i ettertid.

Viktigst er det å sjekke boligens tilstand når du skal bytte bolig, men du bør også sjekke din nåværende bolig for eventuelle utbedringer før det er for seint.

Et overopphetet boligmarked kan føre til hastverk og uheldige overraskelser.

- Kjøperne har lite å velge i, og det er flere folk på visning enn før, sier leder av Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer.

- Nordmenn kjøper bolig med hjertet, ikke fornuften. Dette skyldes dårlig tid. Hvis man vil ha drømmeboligen må man kaste seg på, sier advokat Dag Are Børresen i Help forsikring.

Helsefarlig - Den største feilen nordmenn gjør ved boligkjøp er at de ikke får boligen undersøkt på forhånd. Undersøkelsen bør utføres av en bygningskyndig, og foretas i alle etasjer. Du bør ikke kjøpe bolig før du har hatt en bygningskyndig eller takstmann til å undersøke boligen for å avsløre eventuelle mangler, sier sivilingeniør og spesialrådgiver på innemiljø, Gaute Flatheim til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer