Ny studie

Slik kan flere få akuttbehandling etter hjerneslag

Over halvparten av norske slagpasienter kommer for seint til sykehus. Nå viser ny studie at flere av disse kan få livsviktig blodproppløsende behandling.

PRATE, SMILE, LØFTE: Er kjernesymptomene ved hjerneslag. hvert minutt teller, men nå viser ny studie at akuttbehandling med blodproppløsende midler har effekt inntil ni timer etter slaget er oppstårr. Foto: NTB Scanpix.
PRATE, SMILE, LØFTE: Er kjernesymptomene ved hjerneslag. hvert minutt teller, men nå viser ny studie at akuttbehandling med blodproppløsende midler har effekt inntil ni timer etter slaget er oppstårr. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når et hjerneslag rammer, teller hvert minutt. Blodproppløsende behandling må gis raskt etter slaget er oppstått for at det skal ha effekt. Nå viser en ny studie at behandlingen kan ha god effekt lenger etter hjerneslaget er oppstått enn tidligere antatt.

I retningslinjene for akuttbehandling av hjerneslag er det nedfelt at blodproppløsende behandling (trombolyse) må gis innen 4,5 timer etter slaget er oppstått. Etter dette har eneste mulige behandling vært tilførsel av væske og oksygen, blodplatehemmende medisin, og kontroll med blodtrykk, sukker- og salt-konsentrasjon, og hjertets pumpekraft.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer